Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Livno...

..

.......

Livno...
Jutros sam se probudila u autu na putu za Bosnu ( BiH).
Livno, Duvno, Govno, Travnik...Petar Miloš – Ćipe, novinar SD-e, izdanak Zapadno – hercegovačke županije oli kantona poput poskoka bi palacao jezikom nakon ovoga te bi se mogao obrušiti na mene s riječima;
- Tupane, Tukico, ne vrijeđaj pamet. A, pameti na tom prostoru ima za izvoza. Tako Ćipe piše kako Livnjaci slave izbor za izbornika repke RH – e jednog Kovača i u njega brata, drugoga. Razdragani Ćipe ne zaboravlja pomenuti kako sada hrvatsku državu i nogomet vode, Livnjaci. Premijer Zoran Milanović je podrijetlom iz Livna, kao i roditelji Davora Šukera i braće Kovač. Šukerovi iz Lištana, Kovači iz Lusnića. Tu je i Duvnjak Mamić. Ne treba zaboraviti ni lipu Robertovu ženu Anicu Martinović.
Sve je to točno. Ali je točno da mi nemamo pravog odgovora na pitanje; kako to oni vode?! Slogan; Pokrenimo Hrvatsku! – pretvorio se u pokretanje nizbrdo, kako piše u SD-i Ivanišević.
Ćiro Blažević poput mene razapet između Zagreba, Sarajeva, Splita ne zna tko smo to MI. Čija repka ide na Mundijal u Brazil. Voljela bih da idu obje repke, jer onda ne bi bilo krize identiteta. Išli bi MI.
Lipo je biti Balkanac. Kad hoćeš se pokazati boljem kažeš; Ja sam Zapadnjak, kad hoćeš gorim kažeš; Istočnjak sam.
Prava istina je u sredini. Nismo ni za livo ni za desno.
Sidi disi jer i za disi nisi!

Vrijeme, vreme, vrime je za razbiti ploču. Bašćansku ploću, macolom...


Post je objavljen 18.10.2013. u 12:00 sati.