Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

Niste poslali jedan helikopter za spašavanje života kao privremeno rješenje

Poštovani gradonačelniče Kalmeta!



Dana 16. listopada 2013. godine stanovnici ulice Đure Basaričeka nisu mogli fizički, a niti automobilima prelaziti ulicu zbog kišnih oborina. Zatvoreni su bili u svojim kućama.

Vi ste sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama dostavili odgovor za problem rješavanja oborinskih voda u ulici Đure Basaričeka u gradskom naselju Plovanija, a niste poslali jedan helikopter za spašavanje života kao privremeno rješenje.


U Zadru, 16. listopada 2013. godine


Predsjednik podružnice SHZ-a Zadar
mr.sc.Miljenko Marić


----- Original Message -----
From: Ivana Dadic
To: shzzadar@gmail.com
Sent: Friday, October 11, 2013 3:23 PM
Subject: RE: Zakon o pravu na pristup informacijama

Grad Zadar
Ured gradonačelnika
Zadar, 11. listopada 2013.


Poštovani,

S obzirom da su sredstva za izgradnju infrastrukture ograničena, uslijed čega u Program nije uvršteno rješavanje problema na nekim primarnim gradskim prometnicama, a ulica Đure Basaričeka po važnosti spada u tercijarne gradske prometnice, samim time nije mogla biti uvrštena u Program izgradnje. Ipak, kao dio rješavanja problema ulice Đure Basaričeka, Grad Zadar odobrio je „Odvodnji „ d.o.o. sredstva za izradu kompletne projektne dokumentacije šireg područja – kanalizacijske mreže iznad ulice J.Šubića od Cezana ( sve do ulice Hrvatskog Sabora , od ulice Nikole Tesle do ulice Put Biliga ) kojom će se u potpunosti riješiti problem oborinske i fekalne odvodnje na tom području. Bitno je za naglasiti da se u međuvremenu zakonska regulativa koja uređuje predmetnu materiju znatno izmijenila te je nadležnost za rješavanje problema odredbama Zakona o vodama ( „Narodne novine“ broj 153/09, 63/11, 130/11 i 56/13), delegirana sa jedinice lokalne samouprave na javne isporučitelje komunalne vodne usluge, uslijed čega je za rješavanje predmetnog problema nadležna Odvodnja d.o.o. kao javni isporučitelj komunalne usluge javne odvodnje. Plan je, stoga, predmetni projekt predati Odvodnji d.o.o. radi izrade prijedloga Hrvatskim vodama za osiguranje sredstava za realizaciju planiranog projekta.

S poštovanjem,

Ivana Dadić
viša stručna suradnica za informiranje

Ured gradonačelnika
Grad Zadar
Narodni trg 1
23 000 Zadar
tel. 208-119
mob. 099/312-1075

From: Gradonacelnik
Sent: Monday, October 07, 2013 11:13 AM
To: Ivana Dadic
Subject: Proslijedi: Zakon o pravu na pristup informacijama


Šalje: SHZ Zadarske županije [shzzadar@gmail.com]
Poslano: 7. listopad 2013 10:47
Prima: Gradonacelnik
Predmet: Zakon o pravu na pristup informacijama
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR
Đ. Basaričeka 12


GRAD ZADAR
Gradonačelnik Božidar Kalmeta


Poštovani,

Sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, obraćamo Vam se sa zahtjevom da nam dostavite elektronskim putem na e-mail adresu shzzadar@gmail.com
pravodobne, potpune i točne sljedeće informacije:

1. Zašto izmjenama i dopunama Plana nabave Grada Zadra za 2013. godinu koji je donio gradonačelnik grada Zadra Božidar Kalmeta, dana 16. rujna 2013. godine nisu planirana i predviđena sredstva za problem rješavanja oborinskih voda u ulici Đure Basaričeka u gradskom naselju Plovanija?

Dana 7. listopada 2013. godine stanovnici ulice Đure Basaričeka ne mogu fizički, a niti automobilima prelaziti ulicu zbog kišnih oborina. Zatvoreni su u svojim kućama. Do kada? Inspekcijski nadzor Ministarstva poljoprivrede, Uprave vodnog gospodarstva, utvrdio je da navedeni problem mora riješiti Grad Zadar. Što se čeka?





U Zadru, 7. listopada 2013. godine



Predsjednik podružnice SHZ-a Zadar
mr.sc.Miljenko Marić


Post je objavljen 16.10.2013. u 13:40 sati.