Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

Općina Poličnik ne provodi izbore za članove vijeća mjesnih odbora

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



Općina Poličnik ne provodi izbore za članove vijeća mjesnih odbora



Prema Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi jedinica lokalne samouprave koja ima osnovane mjesne odbore dužna je provoditi izbore za članove vijeća mjesnih odbora. Izbore za članove vijeća mjesnih odbora raspisuje predstavničko tijelo. Mandat članovima vijeća MO traje četiri godine.

Općina Poličnik u Zadarskoj županiji ima 10 osnovanih mjesnih odbora kojima je istekao mandat više od godinu dana. Zadnji put su izbori za članove vijeća mjesnih odbora u općini Poličnik održani 12.10. 2008. godine.

Općinsko vijeće Općine Poličnik na svojoj 35. sjednici održanoj dana 29. listopada 2012. godine donijelo je odluku da će se izbori za Vijeća mjesnih odbora općine Poličnik održati istodobno sa redovitim lokalnim izborima za članove predstavničkog tijela u 2013. godini i da se produžuje mandat vijećnicima Vijeća mjesnih odbora u općini Poličnik do novog izbora članova Vijeća mjesnih odbora u 2013. godini. Međutim, lokalni izbori 2013. godine su prošli, a izbori za članove Vijeća mjesnih odbora još nisu održani.

Predstavničko tijelo općine Poličnik nije postupilo po zakonu, odnosno neće da provede izbore za mjesne odbore. Koje su sankcije? Što radi Ministarstvo uprave?


Poslano


1. Ministarstvu uprave RH



U Poličniku, 16. listopada 2013. godine



Predsjednik podružnice SHZ-a Poličnik
Goran Marinović


Post je objavljen 16.10.2013. u 13:04 sati.