Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oyo

Marketing

Humoristična serija 'Balkan ekspres' na Doma TV i OYO!


Petorica glazbenika čiji se orkestar zove 'Balkan ekspres', zapravo je skupina sitnih lopova koji prve mjesece rata provode brinući se jedino kako sačuvati živu glavu. A onda, tragikomičnom igrom slučaja, postaju pomagači partizanske divizije i heroji. Poslije toga im jedino preostaje pobjeći u drugi kraj zemlje, s gestapovcima za petama.

U seriji se pojavljuje i karizmatična Ena Begović, tragično preminula hrvatska kazališna i filmska glumica.

Serija je utemeljena na dijelovima filma 'Balkan ekspres' iz 1983. godine. Na satiričan način prikazuje vrijeme Drugog svjetskog rata u Srbiji gdje se svatko trudi snaći i preživjeti kako najbolje zna i umije. To se odnosi i na glazbenike grupe 'Balkan ekspres'.

No, oni su zapravo skupina lopova i prevaranata, koji lutaju od grada do grada, pod izgovorom da su glazbeni sastav. Igrom slučaja, u tim ratnim vremenima, postaju pomoćnici partizanske diverzije, a naposljetku i ratni heroji. Redovno upadaju u nevolje iz kojih se vješto izvuku, iako ih gestapovci neumorno proganjaju.

Glavni glumac Bora Todorović (1930.) poznati je srpski filmski i kazališni glumac. Na filmu je ostvario veliki broj značajnih i prepoznatljivih uloga, od kojih se mnoge i dan danas citiraju. Uloge su to u nekima od najpoznatijih filmova jugoslavenske kinematografije: ’Ko to tamo peva’ (1980.), ’Maratonci trče počasni krug’ (1982.), 'Balkan Ekspres’ (1983.), ’Balkanski špijun’ (1984.), ’Dom za vešanje’ (1988.) itd. U Zagrebu je proveo četiri godine, gdje je došao 1957. te je radio u HNK.

Ne propustite pogledati nevjerojatne zgode neobične družine u seriji 'Balkan ekspres' ove subote u 20 sati na Doma TV-u, a prve dvije epizode već su sad dostupne na OYO!

Post je objavljen 15.10.2013. u 18:45 sati.