Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogbros

Marketing

HororFilm Playground NEWS #29

"Spawn" reboot u 2014 godini?Todd McFarlane čovjek koji je stvorio superjunaka Spawna, već dugi niz godina (točnije od 2001 godine) razmišlja o novom "Spawn" filmu.
Povratak Spawna na velike ekrane je velika vijest, no sam Todd kao da ne zna što bi, jer je nakon prvog filma iz 1997, mislio napraviti nastavak gdje bi naslovnu ulogu i dalje imao Michael Jai White (Gambol u "The Dark Knight", "Black Dynamite".
Sada razmišlja o 'reboot'-u koji bi bio mnogo ozbiljniji i mračniji, gdje bi u radnji prevladavao nadnaravni element a ne onaj superjunački. To znači da bi film više išao putem "The Conjuring" nego recimo "Iron Man"-ovim. Sam budžet ne bi prelazio više od 10 milijuna $ ("Spawn" iz 97', je koštao 40 milijuna $, što bi danas došlo oko 57 milijuna $), te bi se išlo odmah na R predikat ili čak na ozloglašeni NC-17 (kako McFarlane kaže dati publici ono što ona traži).
Uz Todda projekt gura i Jamie Foxx koji žarko želi odigrati naslovnog junaka (zbog čega izgleda Jai White ispada iz cijele igre). Ono zbog čega nastavak nikada nije ugledao svijetlo dana je loša prođa na američkim kino blagajnama (55 milijuna $ zarade).

Meni osobno se čini da bi McFarlane na svom čedu želio što manje uložiti da zaradi što više (izmusti do kraja koku koja daje zlatna jaja), a to mi se uvijek čini kao prvi problem zbog kojeg bi film mogao ispasti loše.
Drugi je problem što neće biti nikakvih supernegativaca u filmu (??!?), dok je treći da je sam Tod McFarlane odlučio zasjesti u redateljski stolac čim zgotovi scenarij (piše ga od 2001 godine, a studio želi da bude gotov do kraja prosinca ove godine). Četvrti problem leži u tome da, koliko sam ja shvatio, Todd od "Spawn" filma želi napraviti film u stilu Dylan Dog/HellBlazer...što je sigurno loša ideja, jer Spawn jeste superjunak, koji ne spada u onu vrstu poput recimo Batmana ili Iron Mana (gledam isključivo žanrovski...nikako kvalitetu), ali zato spada u Hellboy domenu superjunačkih filmova. No, ostaje nam dovoljno vremena da vidimo kojim će putem sam film krenuti i kako će se kockice u glavi samog tvorca Spawna posložiti da nam da tvrdokorni žanrovski film...
Robert Rodriguezov "From Dusk Till Dawn" dobija svoju seriju!!!Da. Dobro ste pročitali. FDTD dobija svoju seriju koja će se početi snimati početkom sljedeće godine i to za novu američku kabelsku televiziju El Rey Network (čiji je prvobitni cilj privući latino publiku), koju osniva Robert Rodriguez uz partnerstvo sa Comcast-om.Child's Play serijal slavi 25 godina!!! + novi Ultimate Box SetSerijal "Dječija Igra" je imala svoje uspone i padove, no ljubav prema ubojitom lutku kod ljubitelja horor žanra je samo rastao.
Povodom okrugle godišnjice od 25 godina i izlaska jako dobrog 6 dijela "Curse of Chucky", Universal Home Entertainment izbacuje Blu-ray box set “Chucky: The Complete Collection Limited Edition” gdje će se naći svih 6 filmova iz serijala (prijašnji "The Chucky Collection" je imao samo 3 filma i to drugi, treći i četvrti dio serijala). Sigurno će dobro doći u kolekciji svakog horor fana.
Dotle, uživajte u odličnom miksu Mike Relm: The Chucky Megamix koji se malo prisjeća prošlih 5 nastavaka...