Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Simboli SDM-a napustili Rio de Janeiro

U Vatikanu će biti predani idućem domaćinu SDM-a
Simboli SDM-a napustili Rio de Janeiro
Simboli Svjetskog dana mladih, križ Svjetskog dana mladih i ikona Blažene Djevice Marije, ispraćeni su snažnim emocijama, zahvalnim riječima i zahvalama u srcu okupljenog mnoštva na svetoj misi u subotu, 13.listopada u svetištu Gospe Fatimske u Recreio dos Bandeirantes, objavljeno je na mrežnoj stranici Ureda za mlade HBK.

Misu je predvodio nadbiskup Rio de Janeira i predsjednik Organizacijskog odbora Svjetskog dana mladih u Rio de Janeiru mons. Orani Joăo Tempesta, dok su u koncelebraciji bili pomoćni biskup Rija mons.Roque Costa Souza i rektor svetišta Gospe Fatimske José Gomes. Simbole su ispratili mladi volonteri susreta u Riju te predstavnici Organizacijskog odbora, uz brojna svjedočanstva sa susreta.

Bog bira male znakove

Mons. Tempesta istaknuo je u svojoj homiliji kako je ovo misno slavlje zahvala za sve što je Gospodin učinio i darovao nadbiskupiji Rio de Janeiru i svijetu. "Bog bira male znakove kako bi izrazio svoju milost...Ovdje smo pred simbolima Svjetskog dana mladih i relikvijama blaženog Ivana Pavla II. To su mali znakovi veličine svega što se dogodilo u našoj sredini. Bog je djelovao i dalje djeluje kako bi što više ljudi iskusilo Njegovu ljubav i novi život", istaknuo je mons. Tempesta, naglasivši još kako Crkva u Rio de Janeiru ima veliku zadaću pred sobom. "Gospodin je došao u našu sredinu i "pomiješao" je vode. Mnogi su se u toj vodi okupali i započeli nov život. No, mnogi još trebaju biti okupani njome. Trebamo svakodnevno nositi to iskustvo sa sobom i naviještati Radosnu vijest", zaključio je nadbiskup Rija.

Simboli se vraćaju u Vatikan gdje će dočekati Cvjetnu nedjelju kada će biti predani mladima Poljske - sljedećim domaćinima Svjetskog dana mladih u Krakowu 2016.godine.

Autor: mladi.hbk.hr

Post je objavljen 14.10.2013. u 12:49 sati.