Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Misa Mladih: BITI MUŽ

Nije to ni za slabiće, nije to za kolebljivce. Nije za ziheraše, nije za mamine maze, niti za papučare. Nije to za one koji već pomalo stare, nego to je baš za mlade. To je za one u top formi. To je za borce i junake koji znaju za svoje ideale poginuti mladi. To je za face i frajere. To je za poštene i požrtvovne koji se usude ići prvi. Ali nije to ni za budale, ni za lakomislene, nego za mudre i promišljene. Nije to za mlakonje ni za hazardere, nego za marljive i razborite. To je za vođe i prvake. Za takve je brak.

Ako tražiš nešto veliko; "tko hoće biti prvi – neka svima bude sluga"... - ili barem jednoj posebnoj. Ali za takvo nešto se traži plemenit i svet, koju će u ženi Crkvu vidjeti, i znati čuvati u njoj sveto... Traži se muž! Traži se mladi junak koji dopušta Kristu da ga za „biti muž“ uduševi. Da ga ohrabri, pouči, nadahne, put mu pokaže.

Ali ne ide se u to tek tako da se krene. Ne ulazi se u tu nespreman. Niti je to kao proljeće ili sunčan dan koji sam od sebe dođe. Niti je to nešto što stiže tek onako; niti je to nešto što ti drugi šalje. Niti postoji škola u kojoj se muž postane. Nego se za to spremaš, za to moliš, o tome od dobrih učiš, za to živiš, to želiš, o tom misliš, za to Boga moliš...

Ovoga petka molimo za one koji uz Božju pomoć žele pravi muževi postati, i njegov blagoslov hoće!

A ako ti želiš biti taj, ne pitaj se samo koja je žena tebe vrijedna. Nego kako je jedino brak tebe vrijedan! I kako mu se na vrijeme spreman dati? Pa već ovoga petka, u mislima svojim, uzmi sina za ruku. Povedi ga na utakmicu, u park, u Crkvu... Nauči ga hodati, nauči ga kleknuti, reći prvu riječ. Slušaj kako za tobom tepajući ponavlja „Oce nas“.

Ovo je stvarno poziv za hrabre i mudre: koji vjeruju i usude se pohraniti svoju čistoću u svetohranište koje se zove brak. Ovoga petka, nauči što to znači biti muž. Što to znači, kako to postati i biti; po čemu si u njemu sličan Kristu; kako biti dostojan tog svetog mjesto tvoga prikazanja za nju i sve.

Idemo dečki!

Ovoga petka u Bazilici Srca Isusova molimo za sve naše dečke: da ih Bog pripremi za ono veliko i najveće:

Postati muž! Kako je to lijepo!

Misu predvodi p. Ivan Mandurić.

Ovog petka 11.10. u Bazilici Srca Isusova:

20:15 – ispovijed
20:30 – misa
21:30 – klanjanje
22:00 – druženje u SKAC-u

Post je objavljen 11.10.2013. u 10:21 sati.