Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Hajdukovci dva puta u tjedan dana od Vrgorčana napravili budale



Mesna industrija Braća Pivac potpisala je sa nogometnim klubom Hajduk sponzorski ugovor veći od milijun kuna. Braća Pivac će za spomenuti ugovor u trajanju od godine dana dobiti ugovorene oglasne prostore, uključujući sponzorski oglas na rukavu dresa prve momčadi Hajduka.

U izjavi za Hajduk.hr direktor marketinga i prodaje HNK Hajduk Aljoša Bašić je međuostalim izjavio: 'U proteklom razdoblju, unatrag nekoliko mjeseci, intenzivno smo radili na uspostavljanju komunikacije između kluba i Uprave tvrtke Pivac, apsolutno uvjereni da Hajduk, snagom svog branda, može biti idealan partner tvrtci Pivac koja je u proteklom periodu izrasla u jednog od najvećih proizvodno-prerađivačkih industrija u Dalmaciji. Hajduk i Pivac ovim potpisom Ugovora žele razviti poslovni i prijateljski odnos temeljen na ravnopravnosti, međusobnom uvažavanju i priznavanju međusobnih vrijednosti i interesa. Također, Hajduk će sa svoje strane učiniti sve, u okviru svojih mogućnosti, da vrijednost i snagu svog branda usmjeri prema postizanju poslovnih interesa i ciljeva tvrtke Pivac, u nadi da će, u budućnosti pri kraju ovog sponzorskog Ugovora, naš novi veliki sponzor imati poslovni rezultat koji će za posljedicu imati produžetak suradnje sa Hajdukom s još boljim financijskim učincima za klub. Zajedno ćemo raditi i surađivati u tom pravcu i uvjereni smo da ćemo naš zajednički poslovni put razviti na obostrano zadovoljstvo i korist.'
Predsjednik Uprave Mesne industrije Braća Pivac Ivica Pivac prilikom sklapanja sponzorskog ugovora je izjavio: 'Sretni smo da se možemo priključiti ponosnoj listi sponzora HNK Hajduk. Vjerujemo da će međusobna suradnja i Pivcu i Hajduku pomoći u ostvarivanju još boljih poslovnih rezultata, a ujedno se nadamo se da će ovo sponzorstvo biti poticaj i drugima da se priključe kako bi se prebrodile trenutne financijske teškoće Hajduka.'

Sklapanje ugovora između Hajduka i Mesne industrije Braća Pivac dolazi upravo u danima nakon gorkog iskustva HMNK Vrgorac i Vrgorčana zbog ponašanja Hajduka. Naime, u sklopu obilježavanja četrnaeste godišnjice formiranja kluba, HMNK Vrgorac je pozvao veterane HNK Hajduk na odigravanje revijalne utakmice u Vrgorcu protiv momčadi vrgorskog prvoligaša. Uprava Hajduka je pristala sudjelovati u događaju (na to ih nitko nije tjerao), ali je dogovor prekršen u čak dva navrata. Prvi termin je dogovoren za 27. rujna, do kada je uprava HMNK Vrgorac detalje dogovorila sa Splićanima te izvršila sve pripreme za odigravanje utakmice. Utakmica se reklamirala u medijima, dogovorene su revijalne utakmice mlađih momčadi Vrgorca, dogovoren koncert, ulaznice su prodane u pretprodaji, dogovorena je policija i zaštitari, te obaviješteni mediji. I na kraju veterani Hajduka se nisu pojavili, ali je iz splitskog kluba došla isprika i najava novog termina odigravanja utakmice – 4. rujna. Vrgorčani su opet sve pripremili za utakmicu, ali se Hajdukovci opet nisu pojavili. Naime, od 11 pozvanih veterana, samo su trojica došla na dogovoreno mjesto za okupljanje za Vrgorac. I tako je splitski klub dva puta u sedam dana prevario Vrgorčane, a vrgorskom klubu su stvoreni poprilični neplanirani troškovi, i to u situaciji kada financijski jedva drži glavu iznad vode.

Iako ovaj događaj nema nikakve veze sa sponzorskim ugovorom 'Pivaca' i Hajduka, itekako je simptomatičan i pokazuje kakav je odnos Vrgorčana prema Hajduku, a kakav je Hajduka prema Vrgorcu. Već odavno znamo da je novac jedina bitna stvar u sportu, a Vrgorčani su to eto shvatili na vrlo goran način. Zanimljivi su komentari nekih Vrgorčana koji su se ovih dana mogli čuti u javnosti, a koji kažu da bi u Vrgorac kao hajdučki grad prije došli igrači Dinama i Crvene zvezde, odnosno oni zasigurno ne bi prekršili džentlmenski dogovor na način kako je to učinio splitski prvoligaš. Najveće žrtve ovog događaja su na kraju istinski navijači Hajduka i Vrgorca, kakvih nije malo u našemu gradu, a koji sve ovo nisu zaslužili.

Post je objavljen 10.10.2013. u 13:26 sati.