Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing-budokailabin

Marketing

Europsko prvenstvo-2013. Marino Faraguna 5.-Franka Fonović 9.

Vijesti sa Europskog Prvenstva u kickboxingu za kadete i juniore održanom u Poljskoj –Krynica Zdroj od 14. - 21.09.2013.

Franka Fonović, ovogodišnja prvakinja Hrvatske u lightcontactu u kategoriji do 55 kilograma u konkurenciji starijih kadetkinja, pobjednica balkanskog kupa, koja je na važnijim natjecanjima u ovoj godini imala poraz samo protiv talijanske reprezentativke, pobjednice svjetskog kupa i sada europske prvakinje, nastupila je u starijim kadetkinjama u kategoriji do 55 kilograma u lightcontactu. Poražena je u osmini finala od talijanske reprezentativke, koja je zbog nižeg rasta uletavala Franki u klinč,a ova nije mogla uspostaviti borbu sa distance.

Drugi labinski reprezentativac, Marino Faraguna, ovogodišnji dvostruki seniorski prvak Hrvatske u pointfightingu i kicklightu do 63 kilograma te juniorski prvak u kicklightu do 63 kilograma, nastupio je u kicklightu u konkurenciji juniora do 63 kilograma. Iako Marino nije poražen na ovom natjecanju ostao je bez medalje jer su suci u izjednačenoj borbi za medalju, dali prednost grčkom reprezentativcu, premda je Marino imao veću bodovnu prednost, unatoč povredi iz prvog nastupa. U prvom nastupu pobijedio je talijanskog reprezentativca. Iako je Marino u zadnjoj rundi imao veću bodovnu prednost,prilikom izvođenja visoke tehnike nogom, došlo je do uganuća prstiju noge koji su mu se zapetljali u kacigu protivnika.

Na europskom prvenstvu u najpoznatijem poljskom skijalištu Krynica Zdroj nastupilo je 1600 natjecatelja iz 35 država.
Slijedeće godine održava se svjetsko prvenstvo na kojem su Labinjani imali više uspjeha.


Post je objavljen 06.10.2013. u 16:34 sati.