Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/staroinovo

Marketing

Glumac, film, potres




Ima glumaca koje volim sresti, ali se prije sjetim imena filma i uloge, nego njihovog. Znam da to nije fer. A ima i onih čije ime lako upamtim a zaboravim filmove u kojima sam ih gledala, što također nije fino. Naravno, pri tom ne mislim na velike filmove i glumačke zvijezde, nego one manje poznate i popularne glumce, koji pečat filmu daju iz pozadine, a imaju ono nešto, duboko dojmljivo i trajno upamćeno.

Jedan od, na taj način velikih, je Art Malik. Engleski glumac rođen u Pakistanu, kojeg sam upoznala kroz film i televiziju, i u čiji sam se osmijeh i glumu na prvi pogled davno „zaljubila“ i obožavala način na koji govori engleski jezik.
Sjećam se jedne njegove uloge u podužoj tv seriji, možda iz 80-tih, na temu mješovitih brakova, razvoda i problematike „odvođenja“ djece iz zapadnih zemalja u kojima su rođena u istočne, rodne zemlje njihovih očeva, u kojoj sam baš uživala.
Filmova se slabo sjećam, a mnoge nisam ni imala priliku u kinu pogledati.
Na to me ovih dana podsjetila Wikipedija, na likove YT, a film čija se premijera kod nas upravo dogodila, uz tragediju u Pakistanu, povod su ovom postu .

Naime, Art Malik glumi u filmu o princezi Dijani, "Diana". Ta informacija me vratila glumcu kojeg doista dugo nisam vidjela i tom novom susretu s njim na filmskom platnu, makar i kratkom, jako se radujem.

Uz tu radost, dijelim tugu sa unesrećenim ljudima potresom u Pakistanu i sve većem broju njegovih žrtava.





(Objavljeno u 20. 07. 2013. Alex Sergio)




(Objavljeno u 9. 03. 2012. maraguaify)



Post je objavljen 26.09.2013. u 13:49 sati.