Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hotel-u-zagrebu

Marketing

Dođite u Zagreb i upoznajte egzotične životinje

kornjaca Pauci, vodozemci, električna jegulja, tropske, morske i zmijoglave ribe, raže, gušteri, zmije, insekti, kornjače … Zvuči primamljivo? Ili kada bolje razmislite, možda ipak ne? Bez obzira koji odgovor bio te privlače li vas egzotični i neobični ljubimci, ako se u prvom tjednu listopada nađete u Zagrebu, rezervirate smještaj u Zagrebu, odvojite malo svog slobodnog vremena i uputite se na Zagrebački velesajam. Nećete požaliti. Tamo vas, od 2. do 6. listopada čeka zanimljiva i edukativna izložba na kojoj ćete imati priliku upoznati dosad neviđene vrste životinja iz različitih krajeva svijeta.

U stotinjak akvarija, na više od 2400 četvornih metara, bit će premijerno izložene neke od posebnih i jedinstvenih vrsta egzotičnih riba i vodozemaca, a u više od 250 terarija, mnogobrojnim posjetiteljima predstavit će se nebrojene jedinke zmija, paukova, guštera, insekata, kornjača… Ako ne znate kako izgledaju varan, tegu, kameleon, iguana, boa, piton, koje su njihove karakteristike, kako ih razlikovati, s čime se hrane, u kojim uvjetima opstaju, mogu li biti pravi kućni ljubimci, kako se prilagođavaju i kako pravilno brinuti o njima, naučit ćete ako posjetite AkTer fest.

Edukativna uloga

Ova poznata akvarističko teraristička izložba u Zagrebu se održava devetu godinu i redovito privlači velik broj zaljubljenika koji na vrlo neuobičajenom festivalu predstavljaju svoje hobije i egzotične kućne ljubimce. Osim što ćete iz prve ruke moći saznati sve što vas je oduvijek zanimalo o jedinstvenim primjercima zmija, insekata, riba i vodenih životinja, zahvaljujući stručnim predavanjima, educirat ćete se kako ih prepoznati u prirodi, kako se ponašati prema njima i na koji način im bez straha i opasnosti pristupiti. Ako se dovoljno dobro informirate, mogu vam postati i pravi kućni ljubimac, obzirom da je organizirana burza životinja i potrebne opreme.
Do sada je bogato i nesvakidašnje životinjsko carstvo upoznalo više od 40.000 posjetitelja, 350 grupa djece iz vrtića te osnovnih i srednjih škola, koji su mogli uživati u više od 70 specijaliziranih predavanja. Ugledni stručnjaci i stručni edukatori iz područja akvaristike i teraristike, odgovorit će na sva vaša pitanja i nedoumice, a ove godine, poseban gost je svjetski poznati ihtiolog, velikan svjetske akvaristike, legendarni istraživač ribljih i biljnih vrsta Heiko Bleher. Prema najavama, ovo će biti najveći AkTer fest do sada i s najviše sadržaja.

Dvije međunarodne izložbe

Za deveto izdanje u Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma pripremljene su dvije međunarodne izložbe, prva regionalna izložba Diskusa, inače malih riba južnoameričkih brzih voda, koje imaju oblik diska te svjetska izložba Betta riba intenzivnih boja porijeklom iz slatkih stajaćih voda Jugoistočne Azije. O kakvim je vrstama riječ, saznat ćete na AkTer festu, koji već tradicionalno ima i humanitarni karakter. Naime, prihod od prodaje ulaznica ide domu za nezbrinutu djecu na Vrhovcu.
Povedite i svoje najmlađe, osim što će se diviti rijetkim i iznimnim primjercima raznovrsnih životinjskih vrsta, moći će se zabaviti u posebnom dječjem kutku, sudjelovati u brojnim likovnim radionicama, igrama, tomboli, mađioničarskim trikovima, predstavama i slično. Zabava za sve uzraste je zajamčena, stoga, ako niste iz Zagreba, svakako od 2. do 6. listopada rezervirajte smještaj u Zagrebu i upoznajte jedinstveni životinjski svijet.

Post je objavljen 25.09.2013. u 15:03 sati.