Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/auzmish

Marketing

Jelo Žužinek i pitanje dobrog seksa

Mili svijete, potaknut serijalom „Eksperti pitaju, laici odgovaraju“, danas želim vašu pažnju oba oka skrenuti na presudno pitanje kvalitete u moru ponuda, popusta, dva za jedan, tri za deset; na rate, na odgode, bez kamate i inih zapleta karnalnog višestručja.

Naime, recimo, sa gumama nije lako. Ne mislim na prezervative – iako uvijek ostaje pitanje, vjeruje li vaš nezaštićeni ljubavnik svojoj vjernodjelujućoj supruzi – nego na automobilske pneumatike. Koje su gume najbolje? Najtiše? Najtrajnije? Najstabilnije na kiši? One najkraćeg puta zaustavljanja? Postoji li uopće najbolja guma, ako pustimo na stranu forume, reklame, brendove i precijenjenosti?
Drugi muški primjer, eto, auti. Je li najbolji najudobniji? Onaj, kojeg možemo svugdje uparkirati? Najštedljiviji? ... Fotoaparat. Najbrži, najpikselniji, najsenzorskiji? Protuprhutni šampon ili onaj za očuvanje boje?

I dakle, dobar seks.
Veli krupničkoguza prijateljica očiju pogleda kukija, ima problem; sa Likom Prvim (LP) ima zajedničke interese; kuže se i lijepo im je, jedino su u seksu taman negdje na pragu između odustajanja i odustajanja. Lik Drugi (LD) prilična je panjuga, ali imaju odličan seks. Te što bih ja.
(Pitanje sam progutao, prestavši se nakašljavati, dok se ona grohotom smijala.)

I, da ne duljim, ispili smo još pokoje pivce, smješkali se na popodnevnom suncu uz rijeku; iako sam se pitao, nije li joj pod kožnom minicom vruće, misao sam suvereno utopio u nedopuštenom području, a tek kasnije, negdje početkom zombijevskog pogleda persone unutar naplatne kućice, uhvatio sam se u jezi spoznaje – ja ju nisam pitao! Nisam pitao, što je to – dobar seks?

Naravno, potpisnik ovih redaka ponudio bi dva odgovora istovremeno.
Najbolji je seks onaj samoživi, jednominutni, svojim tijelom za svoju dušu, pa adio Mare; da ne bismo i doručkovali skupa, sobu uzimali...
A najbolji seks je onaj opušteni, s dovoljno vremena (svakako ispred granice zaborava i potonuća u san usred ženskog akta na platnu), u kojem oboje uživaju; pa još ako i doguraju do orgazmića, a za večerom se smijulje nastavku večeri... E, to su najbolji seks, ali ako pokušate obje opcije izgovoriti istovremeno, uvidjet ćete uzaludnost postavke.
Svakako, svaki je seks najbolji. Dok ga ima.
Iako, slušajući šljapkavo kolutanje očiju nekih ženskih prijateljica, dok pojašnjavaju kako usred redovitog akta čitaju, zijevaju, smišljaju nedjeljni ručak ili koncipiraju iduću Power Point Prezentaciju, i to se pitam; je li bolje loše ili nikako.

Mlitava radodajka ili eksplozivni ponavljač? Dominantna kritičarka ili samozatajni guslač u tucet činova? Je li, na kraju, dobar seks stvar vremenski limitirane kemije para? Kako god – što je dobar seks?


Usred prosvjeda medicinara, tišine poljoprivrednika, hrkanja studenata – nikud bez dekice za seks!

Odano vaš,

Jelo Žužinek


Post je objavljen 25.09.2013. u 09:54 sati.