Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1971

Marketing

Misteriozna eksplozija posjećenosti

Onih nekoliko rijetkih čitatelja koji su me pratili u "prvom poluvremenu" bloganja na ovom blogu znaju da se u životu, između ostalog bavim i internetom, rekao bih - poluprofesionalno. Nekad davno imao sam nekoliko svojih stranica različite tematike, ostao mi je još jedan dovoljno uspješan portal, bavio sam se i web-dizajnom, iako sam od toga odustao (manjak vremena i volje da neprekidno učim i usavršavam se). Još uvijek administriram desetak web-stranica svojih klijenata. Na blogu s temom dizajna ostavio sam čitateljima blog.hr-a nekoliko predložaka od kojih su neki u to vrijeme imali dobru prođu.

Kroz to bavljenje internetom, stekao sam naviku koristiti se i raznim statističkim alatima. Današnji pogled na Statcounter i Extreme tracking ostavio me je iznenađenim.



U danima kada ništa nisam pisao, niti je bilo što okačeno na naslovnicu, blog je imao 10-40 posjeta. Što je normalno za blog koji je odavno izgubio svoj stalni krug čitatelja. 719 "unique" posjeta također je normalno kada ti post zakače na naslovnicu, a tema posta je seks.

No, 2.833 posjete zabilježene 11.rujna nisu za blog.hr normalne niti u jednoj situaciji (Extreme tracking kaže 2.928). Na žalost, koristim besplatne inačice oba trackera, tako da sad, desetak dana od tog datuma, ne mogu nikako ustanoviti otkud su posjete došle. Pretpostavka je da je post o "druškanju" okačen na neki od posjećenijih portala.

Ako netko nešto zna o tome, bio bih mu zahvalan na informaciji.

Post je objavljen 23.09.2013. u 09:04 sati.