Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

Otvoreno pismo Gordanu Marasu, ministru poduzetništva i obrta

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Otvoreno pismo Gordanu Marasu, ministru poduzetništva i obrta



Poštovani gospodine ministre Maras!

Na osnovu kojih ste kriterija odobrili Općini Poličnik bespovratnu potporu u iznosu 1,032.000 kuna za napređivanje poduzetničke zone Murvica jug.
Gospodarska zona Murvica – jug nije namijenjena proizvodnim i industrijskim pogonima već samo skladištima koja će zjapiti prazna i u kojima neće biti zaposlenih.

Uvidom u Odluku Detaljnog plana uređenja Gospodarske zone Murvica - jug (Službeni glasnik Općine Poličnik 13/11) utvrđeno je da je poslovna namjena zone namijenjena trgovačkim, skladišnim, logističkim i drugim vrstama poslovnih aktivnosti, te smještaju transportnih i osobnih vozila. U sklopu ovih objekata mogu se obavljati i različite uslužne djelatnosti, uključujući i ugostiteljske, kao i sportsko-rekreacijske, zabavne i slične poslovne aktivnosti koje će biti u funkciji osnovnih djelatnosti u Gospodarskoj zoni Murvica – jug.

U dosadašnjim poslovnim zonama u Općini Poličnik nije otvoren niti jedan proizvodni pogon, već samo skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih.

Poštovani ministre i dalje nekontrolirano bacate sredstva za koja vas nitko nije ovlastio. Da li vas je ovlastila Vlada RH da se razbacujete milijunima kuna iz državnog proračuna.
Direktno ste na proračun Općine Poličnik dali sredstva, umjesto da ste sredstva dali Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR) koja bi planski kontrolirala navedena sredstva.

Dana 19. rujna 2013. godine, Općina Poličnik je raspisala Oglas o javnom natječaju za prodaju i osnivanje prava građenja građevinskog zemljišta u vlasništvu Općine Poličnik broj 04/13 u Gospodarskoj zoni Murvica IK, Gospodarskoj zoni Murvica jug i Gospodarskoj zoni Mazija JI gdje će za prodaju građevinskog zemljišta u gospodarskim zonama, ukupne površine 26.969 m2 po cijeni 15 € za 1 m˛ utržiti 404.535. 00 EURA i za osnivanje prava građenja građevinskog zemljišta, ukupne površine 84.488 m2 po cijeni 0.80 EUR m2 će utrživati godišnje 67. 588. EUR-a.

OGLAS: http://www.opcina-policnik.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=1134:javni-natjecaj-za-prodaju-i-osnivanje-prava-gradenja-gradevinskog-zemljista-u-vlasnistvu-opcine-policnik-broj-04-13&catid=22:obavijesti&Itemid=467

Ministre Vaša bespovratna sredstva će biti utrošena za domjenke s janjetinom koji možete pogledati na sljedećom linku kako se troše sredstva: http://www.voxportal.hr/vijest/bolestan-je-tko-pita-koliko-sam-potrosio-za-dan-opcine/14673.html



Poslano


1. Vladi Republike Hrvatske
2. Ministru poduzetništva i obrta
3. Ministarstvu financija



U Poličniku, 20. rujna 2013. godine



Predsjednik podružnice SHZ-a Poličnik
Goran Marinović


Post je objavljen 20.09.2013. u 18:05 sati.