Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

„Put putuje Mrvica“

Predstavljanje knjige Senke Batošić: „Put putuje Mrvica“ – autobigrafija jedne iznimne žene

....................

(Tekst Mire Zencic preuzet iz MakarskaPost; fotografije JL)

U četvrtak 12, rujna. predstavljena je autobiografska knjiga Senke Batošić u Hotelu Biokovo popraćena aukcijom umjetničkih slika prihod s koje je namijenjen autoričinom humanitarnom projektu pod nazivom Hospicij i palijativna skrb



Knjiga Senke Batošić, „Put putuje Mrvica“ predstavljena je 12. rujna u hotelu Biokovo, pred stotinjak posjetitelja. Uz predstavljanje same knjige održana je i aukcija umjetničkih slika, a sav prihod od prodaje namijenjen je ostvarenju projekta, Palijativna skrb i Hospicij, koji je, kako kaže teta Senka, projekt koji će zaokružiti cijeli njen dosadašnji humanitarni rad. Inače plan je otvaranje jedne takve ustanove u Velikom Brdu , stara škola, koja je trenutno u ruševnom stanju. Senka Batošić je zamolila sve za pomoć pri ostvarenju jednog takvog velikog projekta, a poznavajući njeno dosadašnje djelovanje ne sumnjamo da ce i ovaj biti jako uspješan.

I kao što je rekla Radojka Divić, predstavljajući knjigu, Mrvica se čini nešto tako sitno, nezaštićeno, nježno kad ono tamo: žena-zmaj! I stvarno je tako. Pisati autobiografiju, pritom iskreno iznositi sve svoje tajne i probleme, strahove i radosti u današnjem svijetu svojstveno je osobama koje posjeduju iznimnu unutarnju snagu. Čitajući knjigu, a u ovom slučaju to se radi u jednom dahu, čitatelj će se nasmijati, a potom poželjeti i zaplakati. Na koncu prevladati će osjećaj divljenja prema jednoj iznimnoj ženi. Žena vrijedna svakog poštovanja, žena koja se nalazila u ekstremnim životnim situacijama i iz svake izašla kao pobjednica. Putovala po svijetu, radeći po tri posla odjednom u tuđini, spašavala ljude od prikrivenih SUP-ovaca (u doba kada je „mrak“ mogao progutati svakog za tren oka), bavila se humanitarnom radom, završavala dva fakulteta i uz sve to bila majka dvoje djece. Teško je i nabrojati sve njene uspjehe. Uz jednu tako snažnu ženu, u onome dobu i u onakvom okruženju, čak i mnogi uspješni muškarci, u usporedbi s njome, mogli bi se svrstati u kategoriju onih koji pred istinskim životnim izazovima “podvijaju repicu”.




Promociju je upotpunila živa glazba u izvedbi Klaudije i Bize, a sve uz bogati domjenak gdje su se uz sir, pršut, bijeli i crni rižot, hobotnicu, našli i domaći kolači, makarane, rafioli, kroštule, fritule, breskve i mnogo toga još. Oduševljeni uzvanici na kraju tog kulturnog događanja pohrlili su uzeti svoj, od autorice potpisan, primjerak knjige ”Put putuje Mrvica”, po simboličnoj cijeni od 120 kn, što također ide u fond za Hospicij. Zanimljivost je i to da, tvrdo uvezana, knjiga Senke Batošić nije lektorirana , jer autorica nije željela izgubiti izvorne dalmatinske izraze. Događaj je hvale vrijedan, a samoj autorici hvala što nam je sve to podarila čista srca. Hvala Senka!





Post je objavljen 19.09.2013. u 21:21 sati.