Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

Marketing

100 godina hotela Excelsior

100. obljetnica hotela ,,Excelsior od iznimnog je interesa za grad Dubrovnik i za čitavu našu zemlju kad je u pitanju turizam, budući je malo zemalja koje posjeduju hotele sa stoljetnom tradicijom neprekidnog rada. Tako ove godine slavimo 100 godina hotela ,,Excelsior, a iduće godine ćemo slaviti 100 godina hotela Lapad.
Ne možemo se ne zapitati kako se odnosimo prema važnim događajima iz naše povijesti, ovaj put iz turističke. Da li ih na dostojan način obilježavamo? Mislim da ne. Ja ću pokušati kroz ove feljtone prikazati dugu i burnu povijest ovog hotela (kad drugi nisu) od samog početka do Domovinskog rata. Zašto samo do Domovinskog rata?
Pa zato što se o tome mnogo manje zna ili se mnogo toga zaboravilo, a neka nove generacije pišu daljnju povijest ovog hotela. Pisati o ovoj obljetnici je značajno i zbog toga što mnogi mladi misle kako je turizam, odnosno hotelijerstvo, počeo onog dana kada su oni počeli raditi. No to nije tako, a tome najbolje govore događaji o kojima će biti riječi u ovom feljtonu novogradnja Jarun

Post je objavljen 19.09.2013. u 15:13 sati.