Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninepula

Marketing

Simpozij o neboderima: Treba učiti na greškama iz prošlosti

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš ustvrdila je u utorak kako se u Zagrebu gradi malo i oprezno, te da treba učiti na pozitivnim i negativnim posljedicama gradnje dvaju nebodera u proteklih 10 godina – Hoto tornja u Savskoj i Eurotowera u Lučićevoj ulici.
Bilo bi dobro sagledati promjene koje su donijela ta dva nebodera, pozitivne i negativne posljedice i na tim iskustvima vidjeti što i kako dalje, rekla je Mrak Taritaš otvarajući poslovno-stručni simpozij Zagrebački neboderi na kojem se okupilo više od 200 arhitekata, građevinara, investitora, gradskih i državnih dužnosnika, odvjetnika i ostalih sudionika u projektima razvoja komercijalnih nekretnina.
Ministrica je temu otvorila s nekoliko pitanja i pravila koja bi trebalo razmotriti kada je riječ o gradnji nebodera - treba li graditi stanove iznad osmog kata i penthouse, te što neboder znači za sliku grada i njegovo planiranje, kao i za gospodarsku sliku zemlje. Osim Hoto business towera i Eurotowera, nakon Domovinskog rata u Zagrebu su izgrađeni još i Zagrebtower i Almeria nekretnine

Post je objavljen 19.09.2013. u 14:53 sati.