Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Predstavi svoju obitelj papi Franji

Povodom Međunarodnog hodočašća obitelji
Predstavi svoju obitelj papi Franji
Papinsko vijeće za obitelj ovih je dana pokrenulo tri projekta za djecu i mlade kojima oni mogu dati svoj doprinos Međunarodnom hodočašću obitelji na grob sv. Petra koje će se 26. i 27. listopada 2013. održati u Rimu, i to bez obzira hoće li djeca moći sudjelovati na samom hodočašću, javlja Informativna katolička agencija.

Predstavi svoju obitelj papi Franji

Prvi projekt je likovni natječaj s temom: „Predstavi svoju obitelj papi Franji". Namijenjen je djeci od 3 do 11 godina. U likovnom natječaju djeca su pozvana poslati papi Franji crtež vlastite obitelji - kako je oni vide i doživljuju. Svi crteži koji pristignu Papinskom vijeću bit će poklonjeni Papi, a najljepši će biti prikazani na danima hodočašća i objavljeni u časopisima za djecu izdavačke kuće San Paolo – "Il Giornalino" i "G-Baby".

Crtež mora biti na papiru formata A4 te ga treba poslati do 30. rujna u elektroničkom obliku kao privitak na adresu: roma2013@family.va. U tekstu poruke obavezno je navesti ime, prezime i dob djeteta, te državu iz koje dijete potječe.

Postani fotograf za papu Franju

Drugi projekt je fotografski natječaj: „Život u... HD-u! Postani fotograf za papu Franju", a otvoren je za djecu i mlade od 12 do 18 godina, kojim su mladi pozvani da Papinskom vijeću za obitelj pošalju najljepše fotografije koje sami snime na temu: „Što za tebe predstavlja život u punini – tj. život 100%".

Fotografije do 15. listopada 2013. treba podijeliti na Facebook stranici Papinskog vijeća za obitelj. Najupečatljivije fotografije će biti prikazane u nazočnosti pape Franje na događanjima Međunarodnog hodočašća obitelji, u subotu 26. i nedjelju 27. listopada 2013.

Talenti obitelji

Treći projekt Papinskog vijeća za obitelj je glazbeno-umjetnički odabir s temom: „Talenti obitelji", a namijenjen je za mlade od 18 do 32 godine. Oni su pozvani da Papinskom vijeću za obitelj pošalju glazbene priloge (pjesme, animacije i skečeve) na temu: „Radost biti obitelj". U natjecanju mogu sudjelovati samostalni pjevači, bendovi i drugi umjetnici.

Prijedloge treba poslati do 30. rujna 2013. na adresu elektroničke pošte: roma2013@family.va. Odabrani prijedlozi bit će uživo izvedeni na „Festivalu glazbe i kršćanskog svjedočenja" koji će biti održan u subotu 26. listopada na Piazza del Popolo u Rimu od 14 do 17 sati, a više se o projektima, kao i o glazbenom festivalu može pročitati na mrežnoj stranici Papinskog vijeća za obitelj.

Autor: IKA i pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije

Post je objavljen 18.09.2013. u 12:38 sati.