I to smo prebacili prek glave ili prek leđa, kak ko jel.
Tako je 12.09.13 ilitiga prošli četvrtak bila promocija naše kuharice u hotelu Antunović u Španskom. Od prisutnog blogosfernog pučanstva tamo su se zatekle samo Lola i moja draga prijateljica Chablis svi drugi koji su fulali event mogu se požderati jer su za početak propustili kušanje raznih delicija malih hrvatskih proizvođača zdrave hrane i pića. Tako da je u ponudi osim magarećeg mlijeka i kozjeg kefira bilo i domaćeg baranjskog kulena i njegove seke, finog špeka, sviježih jaja i majoneze, odličnih rakijica iz samoborske pecare, salama i pašteta od divljači, domaćeg bučinog ulja i odličnih kruhića bez brašna, kvasca i aditiva od naših cura iz LCHF grupe koje su si dale maksimalno truda i napekle svega i svačega za omanju četu. Moram samo usput spomenuti da dotična grupa broji preko 1000 aktivnih članova, što mogu potvrditi i drugim izdanjem dotične kuharice. Pa je tako već 1.9. doštampano još 1000 knjiga, što će skromno reći da smo Anita i ja prodale 1000 knjiga u tri i pol mjeseca.
Također ste mogli dobiti kuharicu po promotivnoj cijeni i moj i Anitin potpis u nju, a mogli ste i samnom nazdraviti vašem zdravlju nakon prelaska na LCHF prehranu u kojoj je naša kuharica zakon ;)))
Mogli ste si kupiti također, nešto od asortimana sa degustacije kao što sam i ja učinila, pa sada uživam u doručku sa kulenovom sekom ;)
Bilo je i ponešto novinarskog svijeta jer im je tema očito interesantna. Glavno da je bombastično istaknuto da se radi o masnome i svemu zabranjenom, pa da to bude ljepak za naslove. No manimo se ćorava posla.
Evo slikice koje će vjerojatno izaći u Gloriji ovaj četvrtak.
Treća dama sa ove slike je poznata farmerka Diana Micelli Funduk. Sa farme jaja sa certifikatom Organske Proizvodnje. Što vjerujte mi, nije mala stvar. :)
Hotel Antunović bio je sponzor naše promocije, pa nam je priredio i malo iznenađenje u obliku ove torte bez brašna, margarina i sličnih nezdravih komponenta ali i gomilu prekrasnih malih kolačića od kojih nisam stigla kušati niti jednog jedinog. Dobro, moram priznati da mi je rakijica iz samoborske pecare bila puno napetija, a i pomogla mi je da se riješim početničke treme pred nastup.
Tako nam je bio (za čudo neviđeno) i inMagazin. Napravili su odličan prilog.
A u prilogu također možete vidjeti i našu Lolu dok joj potpisujem njen primjerak kuharice :)))
No Zadovoljna.dnevnik.hr se po običaju ne može podičiti nekim kompetentnim novinarima. Sve priloge koje su pisali o kuharici su napisali bez obzira na pravo stanje stvari i izmišljali su od svojih naziva prehrane do nekih čudnih kombinacija prehrane koji uopće ne drže vodu, pa su tako i sada za autora proglasili samo Anitu Šupe, iako je moja malenkost gadno ogrezla u izradi i stvaranju iste. No to njima očito nije važno. Imaju valjda previše posla pa ne stignu misliti na to što stvarno pišu, što je istina od navedenog, a što ne...
Ja znam dobro da je to bila odlična reklama za našu knjigu, ali nekako uvijek vjerujem da bi novinari morali biti kompetentni za obavljanje svog posla, pa se držati činjenica, a ne izmišljati toplu vodu. No bojim se također da je naše novinarstvo toliko ogrezlo u žutilo da je to jednostavno nemoguća misija...
Bilo je i ponešto pitanja i odgovora. Kratko upoznavanje slučajnih namjernika, sa time u čemu je štos u ovoj prehrani koja zadnjih godina uzima maha širom svijeta. Pa je tako istaknuta prva i najvažnija stvar svima onima koji muku muče godinama sa razno raznim dietama, a sve bez nekog vidljivog efekta ili jo-jo efekta, malo skinem sa puno muke, a puno dobijem natrag prije nego li se snađem...
No na LCHF prehrani tanjur vam je uvijek pun, jedete do sitosti, jedete kad god hoćete i ogladnite, pa ček i usred noći, a kile silaze same na očigled, a bez nekih bojazni od zdravstvenih problema. Puni ste elana, odlično raspoloženi, optimistični i sretni, mišićna masa vam se povečava, koža ne visi, a glatka je i sjajna, kosa i nokti također. Spavate dobro i kvalitetno, a budite se čili i odmoreni. Nema bolova u želucu, nema nadutosti u crevima i trbuhu...
A kako smo to postigli, što smo učinili?
Samo smo ubacili malo jači unos kvalitetnih masnoća, a izbacili ugljikohidrate, rafinirana ulja i masti.
Pa osim sokova i gaziranih pića i svih kupovnih gotovih proizvoda ne konzumiramo ni žitarice,
pa tako ni kruh, tijesto i kukuruz. Znači, van iz prehrane ide sve što sadrži šećer, škrob i gluten.
I naravno umjetne arome i aditive.
A jedemo puno domaćih jaja, svinjske masti, maslaca, kokosova ulja, masla i maslinovog hladno prešanog extra djevičanskog ulja,
puno povrća, kuhanog i sirovog, meso pašnih životinja, slobodne pernate zvijeri koje su kljucale po dvorištu i nisu iz masovnog uzgoja. Puno ribe, raznih iznutrica i divljači. Umjesto kurumpira, tijesta ili palente, jesti ćemo pire od karfiola, pečenu korabicu, koromač ili ciklu. Meso ćemo priređivati na masti ili maslu. Povrće polijevati maslacem, salatu mastiti maslinovim uljem i finim domaćim octom.
Slatko vrhnje, kefir, sviježe mlijeko krava koje pasu travu, kiselo vrhnje, mileram...
Jesti ćemo orašaste plodove kada se poželimo zasladiti ili ćemo si ispeći palačinke bez brašna žitarica, napraviti fini kolač sa biskvitom u kojem je bademovo brašno umjesto pšeničnog, zaliti tamnom čokoladom i finim šlagom...
A umjesto šećera poslužiti ćemo se divnom lijekovitom biljkom stevijom ili ćemo ako nismo na skidanju kila, sa medom ili javorovim sirupom.
Treba uživati u hrani, a ne jesti poskrivečki, već unapred sa grižnjom savjesti.
Toliko od mene za ovaj puta. Uskoro je na redu kuharska radionica, za sve one koji ne znaju ništa o kuhanju, a hranili bi se po ovom principu. Ako ima zainteresiranih, možete se javiti na moj mail.
Lijepo pozdrav
Bugenvilija
Dodatak: moram pohvaliti urednicu portala Zadovoljna.hr
jer ipak ispravila grešku o kojoj sam gore govorila.
Hvala na uvažavanju kritike
Post je objavljen 18.09.2013. u 11:05 sati.