Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

Marketing

Kako izbjeći ovrhu na nekretnini

Zaštita od ovrhe je moguća. Prije svega, treba biti mudar i zaštititi se prije nego što dođe do ovrhe nad imovinom.
Danas kad je Hrvatska članica Europske unije, otvorene su još mnogobrojne druge mogućnosti posjedovanja, društva, inozemne tvrtke, offshore tvrtke, zaklade, fundacije i američke tvrtke, tako da se nekretnina koja je na ime takve pravne osobe, nikako ne može oduzeti ovršnim postupkom, te tako nekretnina postaje kompletno zaštićena od ovrhe.
To nije tajna da se prijenosom nekretnine na pravnu osobu, takva nekretnina može zaštititi od ovrhe. Ali, ispravan rezultat u svrhu zaštite nekretnine od ovrhe leži u detaljima. Takva zaštita nekretnine mora biti stvarna zaštita, a ne zaštita koja se temelji na tajnosti vlasnika takve tvrtke.
Dalje, zaštita nekretnine treba biti brza i jednostavna. U tu svrhu se ne moraju koristiti hrvatske tvrtke, već se mogu slobodno koristiti tvrtke iz Europske unije ili tvrtke iz američkih država. Zaštita nekretnine od ovrhe može se postići i posebnim prijateljskim ovrhama.
To znači da se nekretnina koja još nije prenesena na pravnu osobu, može zaštititi prijateljskom ovrhom koja dobije prednost nad svim drugim ovrhama stanovi Karlovac

Post je objavljen 17.09.2013. u 14:58 sati.