Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sapienti-sat

Marketing

Vjernik

Katolički sam odgojen, kao i moj otac. Što mi je to donijelo u životu, preko njega i ostale rodbine s njegove strane?

1. Naučio sam ljude dijeliti na dobre i loše, pri čemu su dobri oni koji su vjernici. To je glavni kriterij, ostalo je nebitno. Loši su naravno Srbi, komunisti, ateisti i tome slično.

2. Naučio sam da je bitno odraditi obaveze - ići na misu, odraditi sakramente, ponavljati riječi u koje ne vjerujem i koje mi ništa ne znače. No mrziti one odvratne okrutne ubojice koji su mi ubili djeda trebam cijeli život, mrziti do kosti. Oprostiti je lijepa fraza za babe i popove, ali ne za primijenu u mom životu.

3. Naučio sam da nema različitosti u mišljenjima, samo moje koje je prava istitina i zablude što je sve drugo.

4. Naučio sam da su bogataši pokvareni, a još pokvareniji su oni koji se usude i Crkvu trpati među bogataše.

5. Naučio sam da mogu činiti štogod hoću jer Bog sve prašta, a kad umremo i dođemo u raj ionako smo svi spašeni.

6. Naučio sam da seks služi samo za stvaranje djece, a to je inače prljava i sramotna rabota o kojoj se ni s kim ne priča.

7. Naučio sam ne vjerovati sebi nego Bogu, i da ja nisam uopće važan nego su puno prije mene Bog i potrebe drugih ljudi.

8. Naučio sam da sve dok idem u Crkvu i vjernik sam ne moram se truditi niti na emocionalnom razvoju niti razvijanju svojih društvenih sposobnosti. Najvažnije je da se držim oltara ko pijan plota!

9. Naučio sam da ne treba misliti svojom glavom, jer Crkva misli umjesto mene. Opasna pitanja bolje je ne dirati - ako mi što nije jasno objasnit će mi fratar, moje je da slušam.

10. Naučio sam se osjećati KRIVIM uvijek i svugdje. Jer grešna je narav čovjekova i prlja se stalno - ako i ne znaš zašto kriv si, kriv, kriv

11. Naučio sam se BOJATI - Bog je silan i jak a ja malen i slab pa se bojim svega i svakoga. Zlo je svuda oko mene

Post je objavljen 16.09.2013. u 13:39 sati.