Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dadiljanazadatku

Marketing

nedeljaaaaa

Nisam ovih dana pisala jer smo uglavnom bili stalno u nekoj žurbi i strci. Mama je bila na putovanju, pa sam više pomagala sa klincima. Ročkasi su prošli. Radila sam novu tortu za vrtić, dala sam sve od sebe da lijepo zgleda, ali valjda joj nije bilo suđeno da bude lijepa nego samo ukusna (bar su tete rekle da je dobra, a i nije puno ostalo pa si dajem slobode ocjeniti da je bila ukusna). Probala sam ju i meni je bilo ok, no danas sam dobila od Betke dva komada sacher torte, moja joj nije ni do koljena. Pojela sam jedan komad i kao obitelji ću dati drugi, no prasica u meni se buni i možda sve pojedem. Prasica.

Danas je bio divan dan. Zaspala sam oko pola2, no ujutro sam prije 9 dobila poruku da idemo u katedralu na misu. S obzirom da sam si zacrtala ispovjed danas nisam išla sa curama u katedralu jer na njemačkom neznam beknuti, a kamoli se ispovjediti. Tako da sam se našla sa curama nakon mise u nekom restoranu/bircu. Nisam sigurna. Uglavnom, kada uđete dobijete karticu i kada naručite nešto terete tu karticu koju vi platite na izlasku. Zanimljivo mi to sve izgleda.
Još uvijek se nisam navikla da je kolač ovdje 3 eura, za tri eura pojedem tolko sadoleda u zg da mi je zlo. No eto, ovdje je malo drugačije.
Sa Betkom sam zujala gradom i mljela, volim provoditi vrijeme s njom, pozitivna je, draga i kužimo se nekak. Zbog nje mi mrvicu manje fale moji doma, ali falite mi svi naravno :)

Navečer sam bila u crkvi na misi. Prvi put da sam išla na večernju nedeljnu misu ovdje i gle čuda, ima mladih ljudi! Vjerojatno tulumare subotom pa idu kasnije na misu.
Nakon misle smo išle na kolače. Htjedoh probati nešto bečko, nije bilo sacherice a i imala sam jednu u torbici pa sam naručila neku pitu od sira. Nije bila loša, možda malo šećera više nebi škodilo, super je kaj komad kolača košta 3,80 eura. To me tolko zapanjuje da neznam kaj reći na to, možda sam škrta? :) Istina, oni imaju veće plaće tu pa im valjda nije bed platiti tolko love za komad kolača. Ako ne uspijem u svom zvanju,možda se posvetim kolačima. Ne grahu. Kolačima da :)

Sutra je novi tjedan, ulazimo u treći tjedan što sam tu. Vrijeme prolazi prebrzo a ja bi da ide malo laganije. Toliko planova, toliko malo vremena!

Mislim da nema smisla da pišem svaki dan blog jer nemam vremena baš i ne događaju se tak velke stvari, događa se puno divnih sitnica koje uglavnom zaboravim jer sam bedasta. I hvala mom divnom prijatelji koji mi svaki dan napiše-kad će novi post? :) divno je što postojiš D. :)


Post je objavljen 15.09.2013. u 20:59 sati.