Znate li onaj trenutak, gotovo da ga možete dotaknuti, u kojem se ljeto pretvori u jesen, trenutak u kojem vam postaje hladno hodati u majicama kratkih rukava, a noću se počnete pokrivati debljim pokrivačem, trenutak kad krošnje postaju šarene, a pod nogama vam je vlažni asfalt i pokoji smeđi list zalijepljen za mokro tlo?
E, upravo taj trenutak najbolji je za početak nove sezone novih mirisa u kuhinji. Danas sam ispekla muffine od šljiva, pa da podijelim s vama... Možda će vam dobro doći za sutra ili preksutra. Nema boljeg od kasnog ustajanja, lagane kavice i mirisne slastice.
Potrebno vam je:
125 g maslaca
75 g smeđeg šećera
paketić vanilin šećera
malo soli
3 jaja
250 g oštrog brašna
žličica praška za pecivo
žličica cimeta
75 ml mlijeka
300 g šljiva
A radite sljedeće:
1. U kalup za muffine stavite papire ili ga premažite maslacem.
2. Operite, izvadite koštice i narežite na kockice 300 g mekanijih šljiva (vagano nakon vađenja koštica).
3. Pjenasto istucite maslac, šećer, vanilin šećer i sol te dodajte jaja, jedno po jedno, uz neprestano miješanje.
4. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, cimet i mlijeko.
5. Više vam ne treba mikser. Pažljivo kuhačom umiješajte šljive u smjesu i kad budu ravnomjerno raspoređene, napunite njome kalup.
6. Pecite 25-30 minuta na 170°C. Kad muffini budu gotovi, stavite ih na rešetku da se malo ohlade...
...ali ne previše, jer najfiniji su dok su još topli.
Dobar vam tek i uživajte!
(Obavezna postaja: klik... Lajk!)
Post je objavljen 13.09.2013. u 20:43 sati.