Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/strahodletenja

Marketing

fina i mekana mliječna peciva

nije me dugo bilo i sad baš razmišljam da li da napišem još nešto osim recepta ili da ipak ne kvarim ova fina peciva? :D

oni koji me prate na raznim društvenim mrežama uglavnom sve znaju, kad me nešto boli, kad mi sve ide na živce, o čemu razmišljam u tom trenutku...pa mi se to sve sad zapravo ne da ovdje ponavljati :D znači ovaj put, samo recept

samo jedna napomena uz recept, zaključila sam da bih trebala otvoriti pekaru, mlinari, pan-pekovi i ostali, sakrijte se :D

što nam treba za peciva (a može biti i kruh ukoliko vam se ne da igrati dalje s tijestom nakon dizanja)

500 g brašna
10 g soli
14,5 g šećera
5 g suhog kvasca
300 g mlijeka - mlačnog
90 g omekšalog maslaca



u posudu za miksanje stavite sve sastojke osim putra i miksajte nastavcima za tijesto najmanjom brzinom oko 4 minute dok se svi sastojci ne povežu
sad prebacite na jaču brzinu i dodajte pola količine putra, miksajte oko minutu
dodajte ostatak putra i miksajte daljnjih 5 minuta, dok ne vidite da se putar stopio s tijestom

prebacite tijesto u lagano nauljenu posudu u kojoj će se dizati, poklopite je ako ima poklopac ili stavite plastičnu foliju, nakon 45 minuta premijesite tijesto i ostavite da se diže idućih 45 minuta, naravno poklopljeno

tijesto podijelite u 10 podjednakih komada (oko 90 g) i napravite kuglice od njih, slažite ih na lim, namašćen ili prekriven papirom za pečenje

kuglice premažite mlijekom, prekrijte folijom ili lagano vlažnom krpom i ostavite da se dižu još 45 minuta

zagrijte pećnicu na 190°C, nakon što su se kuglice digle premažite ih prije pečenja još jednom mlijekom, zarežite ih ako želite i pecite oko 20 minuta, koju minutu manje ili više, zavisi od pećnice, pazite na njih ;

kad su peciva pečena, čim ih izvadite iz pećnice premažite ih još jednom mlijekom, izvadite ih na žicu za hlađenje, prekrijte krpom i pustite da se ipak malo ohlade prije nego ih krenete jesti




Post je objavljen 11.09.2013. u 16:36 sati.