Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Qua mi...


..............

Qua mi...
Jutros sam se probudila s krunicom, brojanicom U ruci. Bolje nego s Igorom Štimcem između nogu. Važno je ono U. Mada ćirilicom Y to U izgleda bolje. Like N.Y.! NDH-a, ne. S obzirom koliko je nepismenih U deželi dođe mu na isto. Govorila ti jedno ili pisala na oba načina puk ne razme. Kaj će razmeti?! Država je puna razmetnih sinova. Sve go balija do balije. Opet Uvrede. Ne, činjenice. Po onomu što su nam ostavili braća Turci & Sulejman velečasni, sorry veličanstveni, „balije“ znači; „neznalice“.
Ne zna levica što joj radi desnica. Oporba ne zna što je radila kad je bila na vlasti. ZNA SE sve, a opet kao da ne. Kaj ćeš im? Nek uče ćirilicu.
Sport manje šport, vraća mi nadu u bolju budućnost ove zemlje. Ne mislim na Blanku Vlašić i Babu, Oca joj te krunicu i Boga kojem se vratila. Ne mislim ni na katolika Štimca, mislim na one sve mlade djevojke odbojkašice, mlade svjetski orijentirane košarkaše, na tenisku mladež Bornu & Anu, na bosanske neuništive balunjere.
Zdrav duh U zdravom tijelu, telu...
Za Štimca, Zdravka Tomca, Mimicu, Ivu Banca, Čička, Karamarka, pa i račanovce, Milanovića, Ostojiće & CO., hebe mi se.
Glasam za mladež. Glasam za zdrav duh.
Mogu nam uzeti nekretnine i ne odgovarati zbog toga poput sutkinje Domić, mogu poslati mlade vatrogasce u vatru, mogu razbiti dvojezične ploče svaki dan čekičari, mogu zemljom i njenim bogatstvom, gospodariti mediokriteti, jednostavno kreteni ali duh koji nose u srcu & glavi mladi nitko ne može uništiti.
Ovi prostori imaju budućnost. Imaju mladost. Imaju mladež.
Mladež je naše zlato, jamstvo naše budućnosti...

.
Vrijeme, vreme, vrime je reći pun mi je qua vjernika, tzv. iskonskih katolika. U Split za Božić dolazi „Holiday on ice“. Hajduk će im dati tricu. KK Split čak i više ako poživi do tad.


Post je objavljen 11.09.2013. u 13:50 sati.