Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Šetam si se...

.

. Šetala sam si se... .

...........

Jutros sam se probudila na ulici. Ne, zahvaljujući Tukcu, nego onako. Došlo mi. Dođe mi „ponekad“. U ukrštenici „s vremena na vrijeme“, horizontalno sedam slova. Isto toliko slova ćirilicom ako je netko zna. Onomu tko ne zna i nema olovku dovoljan je i čekić. Ljudi s ukrštenim pogledom ne moraju se zamarati ukrštenicom. Dovoljna im je krštenica. Čak i misao uzoritog kardinala Bozanića. Tek biskupa Barišića. Oni znaju kako se pravi obitelj.
Uzmeš veliki lonac, može teća, zahvatiš nekoliko Srba iz Vukovara, Hrvate okupiš oko njega, dodaš malo HDZ-a umjesto Vegete, posoliš sa HSP Starčevića, zamutiš mislima brojnih Udruga zaduženih za boljitak zemlje, možda ide koja stranica crne kronike iz "Večernjaka", malo humanitarnog rada Čobankovića, umjesto sojinog uja, može višak sala Čaćića, a zatim dobro promješati Slavicom. da ne zagori. Ne znam zašto tu nema HHO-a i Čička? Ni, Banca?! Sve to skupa treba ostaviti na tihoj vatri nikako eruptivnoj i čekati šest godina. Nakon toga lagano otkriti lonac. Za eventualni neukus treba okriviti Bosance. Ipak je to prvenstveno „bosanski lonac“, ma kakav hrvatski ili NATO. Strancima treba ponuditi Nives Drpić & njenog „Kiklopa“. Ili dva jaja na oko bez „kranjske“ kobase. Uskoro raritet. Specijalitet EU-a. Može i „Lex Perković“.
- Sjedi pet!, što bi rekao Milanović.
Meni, osvješćenoj Tukici, nikako nije jasno da ovaj recept spada u zdravu kuhinju. Moja „Meblo“ kuhinja stara 20 i kusur godina (fiskalno) je već puna crva. U njoj nije zdravo kuhati. U Hrvatskoj je sve moguće.
Samo polako. Po bosanski;-„ Festina Lente“, na Latinskoj ćupriji; „Sabur Selamet“, a na čistom komiškom prema riječima
dr. Joška Božanića;
- „Terra Marique“ ( Eko muzej u Komiži ).
Eko, eki, šetam si se kaletama...Bez grudnjaka. Nevinost bez zaštite...

.
Vrijeme, vreme, vrime je za biti normalan. Nenormalnima je ionako svejedno. Ura teče, jedino kazaljke na komiškoj Komuni stoje na pet do dvanaest. Na pet-ooo.

BTW. Mogla sam ostati bez objave posta jer nisam znala odgovoriti na sigurnosno pitanje: - Koja je ptica na 1 kuni?
Niti znam ptice, niti imam kunu. Odgovor sam dobila na 1188- slavuj. Pevaj, pivaj, pjevaj tico, tiču moli...
E, a znate li koji je glavni grad Hrvatske? Pišem...

Post je objavljen 10.09.2013. u 12:23 sati.