Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oyo

Marketing

Feriha je uzor mladima koji boluju od dijabetesa



Prekrasna mlada glumica Hazal Haya koju imate priliku pratiti u seriji 'Djevojka imena Feriha' izgleda bolje nego ikad, ali iza nje su bili teški dani. Naime, saznala je da boluje od šećerne bolest koja je u niti jednom trenu nije zaustavila u njenom glumačkom usponu.

Hazal je priznala da je proces prihvaćanja bolesti za nju prošao dosta teško. 'Složila sam si plan prehrane prikladan bolesti i počela sam sama kuhati. Za dva i pol mjeseca moje zdravlje se poboljšalo i izgubila sam jedanaest kilograma.', izjavila je.

Glumica koja pršti optimizmom suvišne je kilograme izgubila za vrijeme svog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je pohađala tečaj glume. 'Počela sam hodati svaki dan sat i pol. Nakon toga sam si složila dnevni raspored. Kupila sam jedan DVD s kardiopilatesom i vježbala uz njega. Nakon što bih u devet ujutro popila kavu, počela bih vježbati strogo se držeći uputa!', otkrila je Hazal svoj plan koji joj je pomogao kontrolirati šećernu bolest.

U intervjuu koji je krajem kolovoza simpatična glumica dala za turski Hürriyet, otkrila je da je kao jako mlada preuzela odgovornost jer je počela glumiti sa samo šesnaest godina. 'Kada netko hrabro kaže: 'Da, želim to raditi!', ne razmišlja o posljedicama tog posla i kako će on utjecati na njegov život. Primjerice, mama i teta govorile su mi: 'Završi fakultet, zatim se posveti glumi. Mi ćemo te poduprijeti!', ali nisam ih slušala. Rodila sam se s osam mjeseci. Oduvijek se žurim.', izjavila je Hazal.

Post je objavljen 10.09.2013. u 10:33 sati.