Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zgprimalje

Marketing

Izložba naših radova u Knjižnici Dugave

By Marina Katušin

Već sedmu godinu zaredom učenički radovi Učeničkog doma Škole za primalje krasili su prostore Knjižnice Dugave. Izložba pod nazivom“Kad pogled govori“ i ovaj put je oduševila članove i korisnike knjižnice u ljetnim mjesecima. Radovi i slike ove izložbe nastali su iz dva izborna programa našeg doma. Dio radova je prezentirao Likovnu grupu koja djeluje je pod vodstvom Mine Ruljančić, prof., akademske slikarice. Dok su ostali kreativni i maštoviti radovi nastali u grupi Uradi sam čija je voditeljica Saša Lautenbach, prof.
Ovogodišnja izložba Pabla Picassa u gradu Zagrebu dala je inspiraciju i uzor našim učenicama Likovne grupe, koje su vrlo uspješno svoju inspiraciju prenijele na djelo naziva "Nedjelja" koja živopisno prikazuje nedjeljne ručkove u našem domu (i naše tek probuđene face pri istome).
Učenice grupe „Uradi sam“ i ove su godine pokazale svoju maštovitost, ekološku svijest i iskorištavanje raznih materijala kako bi pokazali svoju kreativnost, što se naravno dalo vidjeti i iz priloženog. Drago nam je da smo svoje radove i ove godine, već tradicionalno, imali priliku izložiti u Knjižnici Dugave, te pokazati da smo uspješne i izvan struke.
Povodom zatvaranja ovogodišnje izložbe naših radova imali smo i kratko druženje u prostorijama knjižnice. Naš, slobodno mogu reći, poduži put do knjižnice se isplatio. Osim lijepe dobrodošlice i zidova prekrivenih šarenilom našeg mladenačkog žara dočekale su nas i predivne riječim kako za naše mlade ruke, tako i za naše iskusne voditeljice. Naravno, malo smo se i počastili, što nam je, iskreno, dobro došlo nakon mukotrpnog i dugotrajnog putovanja busem 109 od Črnomerca do Dugava.
Nadamo se da će ova višegodišnja suradnja biti nastavljena, te da će nove generacije mladih ruku također pokazivati svoju kreativnost i maštu, praćene budnim okom i bogatim iskustvom naših mentorica.



Post je objavljen 09.09.2013. u 11:15 sati.