Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bk-sehara

Marketing

Promocija monografije "Kostajnička sehara": VEČE LIJEPE RIJEČI, SEVDAHA I NEZABORAVA

 photo ba0a7080-57c0-473b-87cc-5899c2d75920_zps69e65dbb.jpg

HRVATSKA KOSTAJNICA – Bilo je to jedno nezaboravno veče lijepe riječi i sevdaha. Prema ocjeni posjetitelja – čista desetka za organizaciju i program. U pizzeriji "Bonaparte", tom kultnom mjestu za filmske projekcije, kulturne i zabavne manifestacije, prostor je bio premalen da primi sve one koji su te augustovske ugodne noći htjeli biti sudionici promoviranja monografije "Kostajnička sehara", autora Ferhata Korajca. U gradu na lijevoj obali zelenooke Une te noći prožimala se lijepa pjesma i lijepa riječ.

Na samom početku šarmantna i lijepa voditeljica Ines, profesorica književnosti i hrvatskog jezika, s mnogo duha i sposobnosti, s umjetničkom zamisli "uvela" nas je u "Kostajničku seharu", tako da se sva pažnja posjetilaca usredsredila na djelo o kojem je riječ. Sve je teklo tečno kao modrozelena Una, bez ikakvih smetnji i prepreka. Pozdravljajući prisutne, koji su došli iz jedne i druge Kostajnice, Siska, Zagreba i drugih mjesta Banovine i Bosanske krajine, Ines se posebice zahvalila Medini i Siniši Pužaru, vlasnicima pizzerije "Bonaparte" i organizatorima promocije.

A onda su se redale, malo priče, pa pjesma sevdalinka – sve do kraja. Sjetnog i čežnjivog raspoloženja nisu bili samo Mehmed Goražda, kostajnički slavuj, Hatka Tatić, naša Zora Dubljević i virtuoz na harmonici Sead Škokan, nego i svi ostali u sali.

Prisutnima tople riječi su uputili i ponešto prozborili Siniša Pužar, Ismet Isaković, glavni urednik zagrebačkog "Preporoda" i Haris ef. Ahmić, glavni imam bosanskokostajničke Islamske zajednice.

Tragika u svemu ovome jeste ta što lijepo ne traje dugo, pa tako ni ova noć!

/>
/>
/>
/> /> /> /> alt="" /> />

Post je objavljen 07.09.2013. u 00:09 sati.