Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

čista pozitiva

Kako izignorirati povampirene ljude i u velikom luku zaobići ofucane teme? Pa recimo ovako, surfajući na krijesti ove simpa vjestice...

Sa stranica www.rogotin.hr:

MAČAK SPAŠEN IZ LIMENE GURLE

foto: Martin Burić


24-satnu dramu proživio je jedan simpatični pločanski mačić, prije nego su ga vrijedni pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Ploče spasili. Mačak je s krova jedne zgrade u Pločama upao ravno u limenu cijev za odvod vode. Njegovo mijaukanje i zapomaganje čuli su mališani koji su se u blizini igrali i koji su, nakon što su otkrili odakle dolaze pozivi u pomoć, pozvali pločanske vatrogasce. Iskusni djelatnici JVP Ploče dali su se na posao. Nakon što su otkrili točan položaj preplašene životinje, pokušali su je na razne načine izvući, ali im to nije uspijevalo.




Mačić im je svojim ponašanjem, vjerojatno prestravljen nakon provedene čitave noći i polovice dana u zatočeništvu, samo odnemagao. Na kraju nije bilo druge nego prerezati cijev na samome dnu, napraviti blokadu da životinja pri „spuštanju“ ne prodane i popeti se na krov zgrade te uliti vodu u gurlu. Na oduševljenje mališana, stanovnika okolnih zgrada i vatrogasaca, s vodom se „ukazao“ i mali mačić, kojemu će jedine posljedice na ovaj nemili događaj biti pretrpljeni strah. Hvalevrijednu operaciju spašavanja mačića izveli su vatrogasci Pero Žderić, znakovitoga nadimka Mačak, Eduard Barbir i Ivan Grgurinović.



wink


Post je objavljen 05.09.2013. u 20:30 sati.