Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkvaorehovica

Marketing

Hvaljena Krv Kristova u Ludbregu

Proštenište Predragocjene Krvi Isusove u Ludbregu u našoj biskupiji jedino je euharistijsko svetište takve vrste u Hrvatskoj. Vjernici ovamo dolaze u velikom broju već šest stoljeća iz cijele Hrvatske i šire.
U ludbreško proštenište hodočasti se tijekom čitave godine, a velika proštenja u čast Svete Krvi Isusove održavaju se četiri dana uoči prve nedjelje mjeseca rujna, kada se okupi i do 70.000 hodočasnika. Tako je bilo i ove prve nedjelje u rujnu 1.9. 2013. kad je veliko mnoštvo hodočasnika ispunilo zelenu površinu ispred zavjetne kapele Hrvatskog Sabora.
Središnje hodočasničko euharistijsko slavlje predvodio je nadbiskup mons. Nikola Eterović, glavni tajnik Biskupske sinode u Rimu koji je svima okupljenima prenio apostolski blagoslov Svetoga Oca Franje. Uz domaćina, varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka, u slavlju su mu se pridružili sisački biskup Vlado Košić, bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, zagrebački pomoćni biskupi Ivan Šaško i Mijo Gorski, te još 55 svećenika iz naše biskupije i okolnih biskupija. Mnogi dolaze autobusima, neki autima, a neki naši župljani odvažili su se i krenuli pješice uz molitvu i pjesmu 22 km. Na slici se vidi mala ali hrabra grupa koja je bila ove godine, a koja prošle godine pješice u Ludbregu. Hvala svima koji su išli i daj Bog zdravlja da bumo i k letu išli u istom, ako ne i vekšem broju...
Ove godine 2013. do Ludbrega su stigli ovi vjernici u dobi od 10-70 godina
Image and video hosting by TinyPic
Hodočašće pješice župljana Orehovice prošle 2012. godine
Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 03.09.2013. u 17:49 sati.