Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

21. JESENSKI MEĐUNARODNI BJELOVARSKI SAJAM U GUDOVCU


DOĆI, VIDJETI I UZETI PONUDU!

„Ove godine imamo porast broja izlagača na 21. Bjelovarskom jesenskom međunarodnom sajmu u Gudovcu koji je ujedno i najveći u Hrvatskoj.Razlog tome je ulazak Hrvatske u Europsku uniju.“ Tako je direktor sajma mr. Zlatko Salaj dr.vet med. najavio predstojeći jesenski međunarodni velesajam koji će se u Bjelovaru održati od 6 -8. rujna 2013. godine, na konferenciji za novinare koja je u utorak 27.kolovoza održana u dvorani Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu.

Prema riječima direktora mr. Salaja mnogo izlagača dolazi u Hrvatsku prvi put, a nešto je manje izlagača iz Hrvatske. “ Uredili smo oko 1000 kvadrata novog izložbenog prostora, uz već naše postojeće objekte. Izložbeni prostor je veći od 25 000 kvadratnih metara, a raspoređen je na slijedeći način:
- 5.500 m2 zatvorenog je izložbenog prostora,
- 1.600 m2 poluzatvorenog je tipa
- 50.000 m2 otvorenog prostora,
- 5.000 m2 zauzimaju bjekti za izložbu stoke i
- 120.000 m2 namijenjeno je prostoru za parkiranje vozila. Izuzetno smo zadovoljni . Uspoređujemo se s sajmovima u Radgoni i Novom Sadu iako oni imaju mnogo dužu tradiciju od našeg sajma. Imamo dobru suradnju i s sajmom u Veroni i sa sajmom u Francuskoj. Izlagači na Bjelovarskom sajmu mogu osigurati djelatnike, izložbene primjerke i opremu kod službenoga osiguravatelja sajma i na taj se način osigurati od eventualne nastale štete, krađe i nezgode djelatnika“ rekao je mr. Zlatko Salaj. Svake godine je na ovom sajmu velika ponuda poljoprivredne mehanizacije i traktora.
Direktor sajma je rekao kako je kroz proteklih 20 godina bilo perioda kada se na sajmu mnogo kupovalo, prodano je na jednom prošlom sajmu 200 traktora. Iako sada nisu ta vremena izlagači žele biti viđeni i prisutni. „Važno je doći- vidjeti i uzeti ponudu, a onda se ide u kupnju“ – rekao je mr. Salaj. Naglasio je također da i Europska komisija ove godine dolazi kao izlagač.

Image and video hosting by TinyPic
Fotka: M.Zouhar Zec.S lijeva:dr. Maja Dražić, mr. Zlatko Salaj, Neven Alić, pravnik, pomoćnik župana Bjelovarsko Bilogorske županije, Zoran Vidović zamjenik župana Međimurske županije, dr.vet,med. Sonja Novak

Jesenski Bjelovarski sajam je stočarski, gospodarski i obrtnički sajam. Tradicionalno će se održati Državna stočarska izložba, a na njoj će se predstaviti 500 najboljih grla hrvatskih uzgajivača.
Pomoćnica ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije (HPA) dr. Maja Dražić najavila je izložbu konja, goveda simentalske i holstein pasmine, izložbu grla u svinjogojstvu, ovčarstvu, kozarstvu, izložbu peradi, a biti će tu i pčelari. „Od prvog dana HPA je partner sajma, a ovogodišnji stočarski sajam usmjeren je u pravcu 100. obljetnice organiziranog uzgojno- selekcijskog rada u stočarstvu u RH. Savez marvogojskih udruga osnovan je 1913. godine“ rekla je dr. Dražić. U nedjelju će biti dodjela priznanja uzgajivačima nagrađenih životinja.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo grada Bjelovara dr.vet. med. Sanja Novak predstavila je Izložbeno prodajni sadržaj štanda Grada Bjelovara na bjelovarskom sajmu u Gudovcu.
Objavljujem detaljan sadržaj:

Image and video hosting by TinyPic

Međimurska županija je županija partner na Bjelovarskom sajmu. Zoran Vidović zamjenik župana Međimurske županije rekao je kako je vrijeme da se županije međusobno bolje povezuju

Bjelovarski sajam 2012. posjetilo je prema riječima direktora mr. Salaja više od 50 tisuća posjetitelja, a nastupilo je sveukupno 475 izlagača iz Hrvatske i sedam stranih zemalja.
Proteklih je godina Bjelovarski sajam otvarao predsjednik Republike Hrvatske, pa se očekuje da će i ove godine predsjednik otvoriti Sajam u Gudovcu u petak 6. rujna. Prvoga dana sajma očekuje se i posjet petnaestak minstara poljoprivrede iz Europe. O tome će detaljnije informacije biti naknadno
Cijena ulaznice za pojedinačni posjet je 30 kuna, grupni posjeti 15 kn a parkiranje vozila se ne naplaćuje.


Post je objavljen 30.08.2013. u 15:40 sati.