Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Kako fotoaparat otkriva lažne prijatelje?

Fotoaparat je jako dobar detektor ljudskog karaktera. Naime, kada se u nekoga uperi fotoaparat, tada ta osoba najčešće otkriva svoje pravo lice.

No jedan detalj je u tome jako značajan, a tiče se toga kako (vaši) poznanici i prijatelji reagiraju na (vaš) fotoaprat.

Naime, lažne prijatelje se može najlakše otkriti po tome da dotičnima ne smeta kada ih njihovi drugi prijatelji i poznanici fotografiraju, no jedino ga vama zabranjuju i to bez ikakvog konkretnog razloga (kao što bi npr. mogla biti objava nekakvih neumjesnih fotografija ili slično).

Ne treba ni spominjati da takvi svoj stav najčešće brane frazama od klasične arogantne "ja određujem tko mene smije slikat", pa preko racionalizacija tipa "ja sam nefotogenična/an", lažima poput "ne volim se slikat" (a ima tonu svojih slika na facebooku) , pa do stereotipa kojima robuju intelektualno prikraćeni ljudi (ako npr. ako se bune samo zato jer je u pitanju SLR aparat, a svi ostali ih snimaju kompaktima i mobitelima).

No pravi razlozi tih zabrana su zapravo što dotični na takav način žele ostaviti dojam jako važnih osoba koje si uzimaju za pravo određivati što netko (koga zapravo smatraju manje vrijednim od sebe) (ne)smije raditi u njihovoj blizini.

Naime, oni koji se stvarno ne vole slikat (iz već nekog njima znanog razloga), neće nikome dozvoljavati da ih snima (bez obzira na vrstu aparata), niti će na netu biti njihovih fotografija (npr. na društvenim mrežama).

Post je objavljen 29.08.2013. u 23:39 sati.