Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

'Rokovo 2013.' - Tradicionalno i svečano



Blagdan Svetoga Roka, hodočasnika, dobrotvora i zaštitnika od zaraznih bolesti, sveca čije ime nosi najdulji i najpoznatiji tunel u Hrvatskoj, Dan je i Općine Vrbje.
VRBJE- Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima u središtu Vrbja u petak, 16. kolovoza počinju programi obilježavanja blagdana Sv. Roka i Dana općine Vrbje, objavila je radioslavonija.
Tradicionalno na otvorenom, na početku Ulice sv. Roka, bit će služena sveta misa, a potom je i svečana sjednica Općinskog vijeća. Između ostaloga, bit će svečano otvorena cesta Mačkovac – Dolina, a navečer, u 19 sati, je kulturno-umjetnički program „Rokovo 2013."

Općini pripada sedam naselja: Bodovaljci, Dolina, Mačkovac,Savski Bok, Sičice,Visoka Greda i Vrbje a na njenom području, u mjestima Mačkovac i Dolina, nalaze se važna arheološka nalazišta.

Župna crkva Svetoga Josipa u Vrbju izgrađena je u 18. stoljeću i opremljena je baroknim inventarom. U njoj se nalazi oltarna slika poznatog austrijskog slikara Ignaza Bergera a zidnu ornamentiku, u duhu secesije, oslikao je poznati dekorativni slikar Josip Muravić iz Slavonskog Broda.

SB+

Post je objavljen 28.08.2013. u 09:09 sati.