Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Sai ljubavi puno puno puno

Poruke dana 25. 26. 27 i 28. kolovoz 2013 i Sai ljubavi puno puno puno


28. kolovoz 2013

Žeđ za Kršna, da Ga vidite, da Ga čujete, slušate Njegovu flautu, za usađivanjem Njega u svoje srce i um, razumijevajući Njegovu stvarnost kroz intelekt – ta žeđ je ona koja vodi ka miru i radosti. Predanost Kršna je lanac kojim majmunski um može biti zauzdan i podčinjen. Riječ Kriš znači privući (as inaakarshana). Gospod Kršna privlači vaš um prema Sebi i okreće ga od osjetilnih želja koje vas muče. On zadovoljava najveću žeđ svih bića, za mirom, radošću i mudrošću. Stoga žeđ za Kršna je znak zdravlja u duhovnom polju. Ponavljanje imena Kršna je beskorisno, ukoliko kontemplacija o Kršninoj slavi ne počne pročišćavati vaš karakter. Gospodova milost je vrlo snažna i obdaruje jedino one koji su zaslužni. Stoga počnite danas sublimirati svoj karakter zasićen pobožnosti i predanosti. Tako ćete osigurati Gospodovu milost.
BABA

Čistoća privlači Božanstvo. Ako su željezni djelovi zahrđali, čak I najsnažniji magnet ga ne mogu privući. - Baba

27. kolovoz 2013

Nikad se nemojte pokolebati u svom umu, nikad ne dopustite da se vaša vjera pokoleba ili smanji. To će samo pojačati vašu patnju kroz koju već prolazite. Zavjetujte se da će te biti čvrsti u svojoj vjeri. Tko god je vaše izabrano božanstvo - Shiva, Devi, Krishna, Allah, Baba ili Isus, čvrsto ga se držite! Nemojte izgubiti kontakt i društvo, jer samo kad je ugljen u kontaktu sa upaljenom žari, on može također postati živa žeravica. Njegujte blizinu Meni u srcu i bit ćete nagrađeni. Tada ćete i vi steći djelić uzvišene ljubavi. To je velika prilika. Ovu priliku nećete dobiti ponovo, budite toga svjesni. Ako vi ne možete i ne učinite to, prijeći more tuge sada, uzimajući ovu priliku, kada ćete ponovo moći dobiti takvu priliku? Uistinu ste jako sretni.
BABA

Predajte se s vjerom I iskusit ćete milost. Vjera daje milost, bez da ste toga svjesni! - Baba

26. kolovoz 2013

Demon Bhasmasura, po Božjoj milosti je stekao moć da pretvori u pepeo bilo koga stavljajući svoju ruku na njihovu glavu. No njegovi instinkti nisu bili pod kontrolom, njegovo rasuđivanje nije bilo pročišćeno. Zaslijepljen pohlepom i egoizmom, on je pokušao umanjiti samog davaoca dara. Dakle, ako niste jako oprezni preispitujući sam proces prosuđivanja, čak i dok proces traje, postoji velika opasnost da možda pratite put koji ste vi sami postavili. Razum može biti stavljen pod kontrolu jedino disciplinom; kroz suosjećanje, mirnoću, strpljivost i izdržljivost (daya, shantham, kshama,i sahana). Izvježbajte svoj um da najprije hoda u tišini uz male odsjeke ceste i onda nakon što postanete sigurni u njegovu molbu, možete sigurno poći niz krivudav put uz šesterostruke napasti požude, ljutnje, pohlepe, iluzije, ponosa i ljubomore.
BABA

Pročistite um izgladnjujući ga od loše hrane za kojom trči, a to su objektivni užitci, i nahranite ga zdravom hranom, naime, mislima o Bogu. - Baba

25. kolovoz 2013

Razvijte vezanost za Gospoda, koji će uvijek biti uz vas kud god išli. Jedino godine koje ste živjeli sa Gospodom i za Gospoda, broje se kao pravi život. Razvijte božansku ljubav (prema) prema Njemu, uzvišenu ljubav (parama-prema) koju On utjelovljuje, Nikad ne dajte prostora sumnji i nedoumici ili pitanjima kojim testirate Gospodovu ljubav. Nemojte se baviti s pitanjima kao, “Zašto moje nevolje ne prestaju? Zar me On ne voli dovoljno? Zašto me On ignorira? Zašto On ne razgovara sa mnom?” Nikad nemojte pomisliti da Bog ne mari za vas i da vas On ne pozna. Bog je pun nesebične ljubavi i uvijek iskreno brine za vas. U stvari svako Njegovo djelo, je za vaše najviše dobro!
BABA

lp, boro

Post je objavljen 28.08.2013. u 08:17 sati.