Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuca-r

Marketing

Novosti u okolici

U zadnje vrijeme ozbiljno se uređuje šira okolica kuće - i pravno i vizualno.

Kuća je izgrađena u manjem građevinskom području naselja, zelenim pojasom odvojenim od ostatka naselja. U trenutku kupnje zemljišta, obuhvaćalo je četiri katastarske čestice s vikendicama i jednu neizgrađenu česticu, našu. Tik uz građevinsko područje nalaze se još dvije vikendice. Samo naša kuća i jedna vikendica izgrađene su s dozvolama, ali jedna je legalizirana prije par godina prilikom sređivanja vlasničkih odnosa oko zemljišta, a za tri je nedavno pokrenuta legalizacija. Sve se redovito koriste i održavaju, osim jedne koja će očito morati pričekati bolja vremena.

Gledajući stare fotografije zemljišta i okolice, više ne prepoznajemo prostor.

U široj okolici, zarašteni dio školskog zemljišta raskrčen je uz pomoć međunarodne grupe volontera i pretvoren u voćnjak. I obnova ruševnog dvorca na putu do kuće polako napreduje.

S obzirom da je nakon izgradnje kanalizacije put još uvijek bez asfalta, konzervatori su odlučili da bi sve skupa moglo izgledati još starije i još ljepše nego što je ikada bilo, pa uvjetovali opločenje granitnim kockicama. Svima se digla kosa na glavi, što zbog troškova izvedbe i održavanja, što zbog rokova... Srećom, dogovoreno je kompromisno rješenje, potez do škole bit će asfaltiran početkom jeseni, a kockice položene samo ispred ulaza u dvorac. Potez od škole do naše kuće, zajedno sa školskim parkiralištem, bit će asfaltiran u sljedećoj etapi čim se riješe neki vlasnički odnosi. A onda naša klinka, najbliža učenica škole, više neće biti učenica najblatnijih cipela.




Post je objavljen 19.08.2013. u 12:11 sati.