Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alexxl

Marketing

Cous cous

Becous is good.

Velim, jel sam ga jednoć u Alžiru, nix bogznakaj, a ondak u Maroku.
E tu je bil Bog Bogova, sa pečenom janjetinom gore, pa se sve to cijedilo po njemu.

Kuskusa sada ima kod nas, di god se okreneš.
Što je Kuskus?
Najsitnija tijestenina na svijetu. Mnogi pomisle da je žitarica, jer je slična prosu, no Gospodo draga, tu ste se zajebali.
To je nešto poput griza, a dobije se valjanjem i bacakanjem na pari u situ.
Meni osobno djeluje jako jebeno komplicirana tehnika.
Pradomovina mu je Sj. Afrika, zemlje Magreba.
Žitarice spremljene na takav način i osušene imaju dugi vijek postojanja.
Sirotinjska hrana, koja se servira sa povrćem, pa i mesom, ako ga se ima i automatski s time tvori kompletno jelo visoke nutricionističke vrijednosti.

Provalil sam i način na koji se sprema.

Najbitnije, ga je preliti nekom bistrom juhom, temeljcem, malo više od njegovog nivoa u plićoj posudi i pustiti da popije tu juhu, cca 10tak minuta.



Poslje ga razmrviti, jer se slijepi i zamastiti maslinovim uljem.
U zagrijano maslinovo ulje sam ubacil dva režnja češnjaka i nekaj svj. bosiljka.



E sada u njega deti bar dvije povrćke, jednu kuhanu, ili pečenu, a drugu hrskavu, svježu.

Već sam radil i pisal, od sirove mrkvice i Bamija, no danas sam ga delal sa svježom rajčicom i pečenom paprikom.
Šteta kaj su istih boja.
Rajčicu sam na sitne kockice, a papriku na rezance.
Zmešaš i gotovo.

U prilog sam spekel komad svinjske plećke, aromatizirane sjemenom Komorača, papar, sol, senf, timijan, pečenoj u poklopljenom vatrostalnom staklu.









Post je objavljen 18.08.2013. u 05:51 sati.