Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Hrvatska, europska Kina

Dokazano mi je ono što sam odavno slutio, potvrđivano mi mailovima, ali svejedno nisam vjerovao. Izgleda da je zbilja Hrvatska najneslobodnija i internetski najcenzuriranija država na europskim prostorima, s tim da to naravno nitko pojma nema jer nikoga ne zanimaju takve tričarije. Već prije par godina sam pisao, a nikog naravno nije zanimalo da su računala u javnim službama toliko filtrirana da praktično ne možeš ništa izvana zanimljivo naći, navodio sam primjer bild.de internetske stranice jedne od najtiražnijih europskih novina koja je kod nas na državnim kompovima blokirana za razliku od npr. 24 sata, koji li mozak to samo odlučuje, međutim sad sam ustvrdio da je i s privatnim stranicama isto tako, za neke koje sam mislio da su ugašene vidio sam u Berlinu da itekako rade, kao i streamovi s pornografskih stranica na kojima izgleda samo kod nas stoji natpis da pokretanje nije moguće u ovoj državi (npr. pichunter.com s kojeg sam uzgred skinuo Severinin uradak i vidi vraga, nakon par dana isključeno za cijelu državu i za svagda, druge primjere radi reklame neću navoditi ako vi već ne primjećujete i baš vas briga, ovo govorim ponavljam za cenzuru privatnih računa.)
Ja znam kako zaobići te zabrane, ovo navodim čisto da ne bude da je baš sve bilo baš briga što živimo u internetski najneslobodnijoj od europskih država.
p.s.
Ako nekog zanima što mi je trebao taj bulevarski bild.de, pa bio je izvrstan članak o Janici Kostelić, kratak i pogodan za dopunu lekcije o sportu u srednjoj školi na satu stranog jezika, ali eto državni cenzori znaju što je za nas bolje.



Post je objavljen 17.08.2013. u 09:40 sati.