Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogbros

Marketing

HororFilm Playground NEWS #28

Redatelj i scenarist Eric Red traži financijere za novi projekt zvan "Dead Of Night"Eric Red, koji je napisao scenarije za filmove "The Hitcher" i "Near Dark", se ponovo hvata režije, te će ujedno napisati i scenarij za hororac kako se čin zombi tematike.
Film će se temeljiti na istoimenom romanu priznatog i često nagrađivanog žanrovskog pisca Jonathana Maberryja u kojem - "serijski ubojica koji se diže iz groba i počinje zombi epidemiju, a sve zbog seruma koji mu je ubrizgao zatvorski doktor da bi bio svjestan u grobu dok bude trunuo. Cijelu stvar pokušavaju spasiti dvoje lokalnih policajaca."
Inače, pisac Maberry je poznat i po napisanom scenariju za rimejk "WolfMana" redatelja Joe Johnstona. Sve skupa meni ovo izgleda zanimljivo i vrlo slično nekoj epizodi Dylana Doga. No, Eric je odličan scenarist i sasvim solidan redatelj pa se svakako nadam da će pronaći potrebne financije.


"The Exorcist" uskoro dolazi kao TV mini serija!sve je izglednije da će W. P. Blattyjev najpoznatiji roman "The Exorcist", prema kojem je William Friedkin snimio klasik žanra, dobiti TV mini-seriju. Produkcije će se prihvatit Roy Lee (producent hororaca "The Ring", "The Grudge", "Quarantine 1 i 2"), a redatelj je za sada nepoznat (Blatty odustao), dok će scenarij pisati mladi Jeremy Slater (scenarist reboota "Fantastic Four"), koji je zamijenio Seana Durkina (redatelj biografijskog filma "Janis" o Janis Joplin, koji je još u razvoju).
Kabelske televizije itekako zanim taj projekt.


Stephen Kingovo remek djelo "Ono" dolazi nam u kina u dva dijela!!Sprema se nova verzija po meni najboljeg Kingovog djela "IT"(na 1138 napisanih stranica), koja će na kino platna doći u dva dijela. Za sada ono što se sigurno zna jeste to da je redatelj već odabran - Cary Fukunaga, mladi redatelj (77' godište) iza kojeg stoji nekoliko kratkih filmova i jedan jako hvaljeni dugometražni film (kostimirana drama "Jane Eyre" iz 2011).
Cary će zajedno sa scenarističkim novakom Chaseom Palmerom napisati scenarij, dok će film producirati Roy Lee ("The Ring", "Grudge"), Dan Lin ("Sherlock Holmes") i KatzSmith Production ("Dark Shadows", "The Fantastic Four" reboot).
Za sada ne znam što bih mislio, ali mišljenja sam da bi Fukunaga mogao napraviti dobra dva filma, bez obzira što nema mnogo iskustva kao redatelj, no žal ostaje što je od ideja i režije odustao Guillermo Del Toro. Ono što znam da je i TV verzija bila odlična unatoč tome što su filmaši izbacili neke odlične stvari koje smo mogli proćčitati u knjizi.

p.s. - kad smo već kod novih Kingovih adaptacija izgleda da se sprema i dvologija (možda čak i trilogija) još jedne Kingove uspješnice "The Stand" koju bi trebao režirao Ben Affleck, no kako je još sve neformalno javim se sa najsvježijim i konkretnijih vijestima kad ih bude bilo.


Prvi teaser trailer za nadolazeću novu verziju Godzille izgleda sjajno...!!!

 photo godzilla-poster-692x1024_zps1354b5f3.jpg

Kako mnogi već znaju u ljeto 2014 (točnije 16. svibnja je prva premijera) stiže nam prava filmska poslastica...nova (i sad mogu reći odlična...ili da se bolje izrazim bolja) američka verzija Godzille. Napokon film o Godzilli u iskonskom duhu Kaiju filmova.
Režiser je Gareth Edwards (režirao odlični "Monsters" iz 2010), dok glumačku ekipu predvode Bryan Cranston ("Malcom u Sredini" i "Breaking Bad") i Aaron Taylor-Johnson (Dave Lizewski iz "Kick Ass 1 i 2").
Iako, ne vidimo mnogo toga u filmu, iskusni filmofili (naručito ljubitelji Kaiju, monster movie podžanra, te naravno Godzille) će primjetiti da legendarno čudoviše izgleda odlično (a ne kao u prvoj američkoj verziji gdje je bio samo radioaktivna iguana povećana do monstruoznih porporcija)....pogotovo kad ugledamo Godzillin obris u prašini i dimu, te kad vidimo da ima ruke. Sad nam preostaje da čekamo prvi pravi foršpan

Foršpan možete pogledati - ovdjeNovo na Video tržištu:- 20th Century Fox Studio Classics je izbaco Blu-ray izdanje klasika "The Fly" iz 1958, gdje je jednu od glavnih uloga igrao i Vincent Price. Na izdanju se mogu naći i neki posebni dodaci:

Komentari glumca Davida Hedisona i filmskog povjesničara Davida Del Valleja
Biografija: Vincenta Pricea
Fly Trap: Catching a Classic
Fox Movietone News


- 23. 09. je izašao na Blu-ray izdanju i "35th Anniversary Edition" Carpenterovog "Halloweena" u DigiBook pakiranju, no sa doista siromašnim dodacima:

Audio komentare Johna Carpentera i Jamie Lee Curtis, koji su specijalno odrađeni za ovo izdanje
The Night She Came Home!! - jednosatni dokumentarac u kojoj Curtisova vodi razgovore sa glumcima iz filma i fanovima serijala
On Location: 25 Years Later - 11-minutni dokumentarac o lokaciji na kojoj je film sniman (nekad i sad)
TV Version Footage - 11-minutnija kolekcija scena koje su rađene samo za TV verziju
Radio i TV reklame + foršpan filma

- Bill Zaneov "Surviving Evil" iz 2009 godine napokon izlazi na video tržište...

Post je objavljen 06.10.2013. u 16:31 sati.