Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iznajmljivanjestanova

Marketing

Novi Vinodolski uskoro će imati dvije marine

Ako se sve pripremne radnje budu odvijale prema planu, a nema razloga da tako ne bude budući da su sve strane u projektu zainteresirane da se on što prije realizira, izgradnja marine u uvali Muroskva na istočnom izlazu iz Novog Vinodolskog trebala bi krenuti u proljeće. Investitor u projektu vrijednom više milijuna eura je moćna švicarska tvrtka Mitan Handels AG u kojoj je čelnik Vanja Špiljak, sin Mike Špiljka, nekadašnjeg predsjednika predsjedništva Jugoslavije osamdesetih godina prošlog stoljeća.
Iako je riječ o komercijalnoj marini s predviđenih oko 170 vezova za plovila od osam do 12 metara, neizravnu korist od izgradnje trebali bi imati i stanovnici Novog Vinodolskog, u kojem već godinama postoji gorući problem manjka vezova. Izgradnjom ove marine, naime, Lučka uprava Novi Vinodolski trebala bi imati značajnu financijsku korist, odnosno njezini mali prihodi mogli bi se povećati i za nekoliko puta.
Prije svega, razina nautičkog turizma u Novom Vinodolskom povećat će se na višu stepenicu. A od povećanja prihoda namjeravamo uložiti u ostale luke koje će biti namijenjene domicilnom stanovništvu, kaže Saša Đujić, saborski zastupnik iz Novog Vinodolskog i predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Novi Vinodolski, koja pod kontrolom ima šest luka: Novi Vinodolski, Klenovicu, Tepli porat, Povile, Smokvicu i Muroskvu. Novi Vinodolski trenutačno raspolaže s oko 150 stalnih vezova i 100-injak sezonskih, što je definitivno premali broj.
Već duže vrijeme na čekanju je projekt marine za plovila od osam do 12 metara u Novom Vinodolskom, koja bi realizacijom trebala dobiti 260 vezova i 200 na suhom vezu. Riječ je o drugoj marini koju bi dobio grad, a projekt je zagrebačke tvrtke Nautica Mare. Gradnja te marine vrijedna je 110 milijuna kuna, ali je zapeo na ishodovanju posljednje građevinske dozvole nakon što je vrh primarnog lukobrana premašio gabarite stanovi Zamet

Post je objavljen 12.08.2013. u 15:19 sati.