Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

U sezoni puni, najbolji po sobi uberu 50.000 eura prihoda godišnje

Iako se investitori u turizmu vole žaliti na slabu stopu povrata investicije, što je zbog kratke sezone generalna boljka hrvatskoga turističkog sektora, čini se da je ulaganje u kapacitete najviše kategorije i dalje najisplativije. Čak i u krizi potražnja za hotelima s pet zvjezdica najstabilnija je, odnosno ostvaruje najveće stope rasta u odnosu na ostale kategorije hotela. Potvrđuju to istraživanja, ali i fizički rezultati poslovanja u prvih sedam mjeseci ove godine, pogotovo u dubrovačkoj regiji, gdje je smještena polovica hotela s pet zvjezdica.
Prema podacima Ministarstva turizma, u Hrvatskoj trenutačno posluje 30 hotela s pet zvjezdica s gotovo 10 tisuća kreveta, a od toga se 14 hotela i jedno turističko naselje nalaze u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. U Istri su otvorena četiri hotela najviše kategorije, u Primorsko goranskoj ima ih pet, jedan u Zadarskoj, tri u Splitsko-dalmatinskoj županiji te tri u Zagrebu. Sanja Čizmar, starija partnerica u konzultantskoj kući Horwath Consulting Zagreb, ističe kako hoteli s pet zvjezdica najbolje rade unatoč višim cijenama u odnosu na prosjek hotelijerstva.
U srpnju je na Jadranu i u Gradu Zagrebu ostvareno tri milijuna turističkih dolazaka i 21,3 milijuna noćenja, što je rast od jedan posto i u dolascima i u noćenjima u odnosu na srpanj prošle godine, službeni su podaci koji su demantirali medijske crne prognoze za srpanj. U četvrtak ih je predstavio ministar turizma Darko Lorencin u društvu Meri Matešić, direktorice Hrvatske turističke zajednice (HTZ), koja je u proteklih nekoliko tjedana bila meta kritika javnosti zbog navodnog podbačaja srpnja, koji je ipak izostao nekretnine


Post je objavljen 09.08.2013. u 14:44 sati.