Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Kako "tući ljude njihovim vlastitim oružjem"

Nekoliko stvarnih slučajeva iz osobnog iskustva...

Slučaj 1.
Jedna poznanica s mora, iako je drugima dala da je na druženjima snimaju mobitelima i kompaktima, uvijek je protestirala kad god bih u nju uperio svoj SLR. Jednom je prilikom ova pitala da li bi mogla vidjeti što sam do sada sve fotografirao. Moj odgovor je bio kratak i jasan: "Ne'š se slikat, ne'š mi slike gledat!" Naravno, uslijedio je izraz lica dostojan uvrijeđene veličine.

Slučaj 2.
Na jednom druženju (kluba u kojem sam jedno vrijeme trenirao) bio sam zadužen za fotografiranje. No jedna djevojka je stalno zanovijetala kako ona ne dozvoljava da ju se slika. Kada su počela grupna fotkanja (grupice koje su sjedile za odvojenim stolovima), jedna grupa, ona u kojoj je sjedila dotična, je primjetila da njih ne slikam pa je jedan član te grupe prišao i pitao zašto njih ne snimam. Ono što su od mene čuli bilo je: "Dokle god je ona među vama ja vas neću slikat!" Dotična se kasnije morala nositi sa kritikom te cijele grupe što njih nema ni na jednoj fotografiji s tog druženja.

Slučaj 3.
Jedna je fotografkinja preko prijatelja čula za mene i izrazila želju da me upozna, a što joj se i ostvarilo na jednom fotografskom druženju. Međutim, očito zbog nekakvih prevelikih očekivanja njen entuzijazam je brzo splasnuo, nakon čega je ova je drastično "okrenula ploču", postala prilično bezobrazna, pa čak i izbjegavala komunikaciju ignoriranjem poruka. Štoviše, čak je i svoj zahtjev da joj pošaljem slike sa druženja poslala preko poznanika, a ne direktno. Treba li reći da slike, upravo iz inata, nikad nije dobila. Kao ni bilo kakav odgovor s moje strane...

Post je objavljen 21.07.2013. u 00:00 sati.