Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Pedofilofobski idiotizam ponovo jaše?!

Postoje roditelji koji toliko paničare i histeriziraju oko svega što se tiče njihove djece, da bi se doista trebalo zapitati jesi li ovi možda zbog svoje paranoje zreli za tretman u nekoj mentalnoj instituciji. To svoje ponašanje najčešće racionaliziraju time kako "njihovoj djeci na svakom koraku prijeti opasnost", no u nekim slučajevima te (uglavnom imaginarne) opasnosti su vidljive samo njima.

Jedan nedavni slučaj iz Australije (koja je de facto po mentalitetu i zakonim dosta slična Velikoj Britaniji, gdje su svi sumnjivi zbog nečega, op.a.) pokazuje primjer takve paranoje. Naime, pojedini roditelji čija djeca polaze jednu školu tražili su zabranu da čovjek koji osigurava pješački prijelaz "dira njihovu djecu". Konkretno, dotični, koji svakoga dana osigurava pješački prijelaz, ima običaj da se sa svom djecom koja prelaze cestu pozdravlja sa "high-five".

Međutim, pojedini roditelji (dakle bitno je naglasiti da se radi pojedincima op.a.) su se pobunili protiv te prakse da "stranac dira njihovu djecu", te tražili da se to zabrani, iako velika većina drugih roditelja nije imala nikakvu zamjerku, štoviše, bili su time zgroženi.

Zabrana na rubu svake pameti

Ovo bi se moglo u neku ruku usporediti sa famoznom zabranom da djeca sjede u krilu "Djeda Mraza" zbog "opasnosti od pedofila"...

Post je objavljen 28.03.2013. u 18:24 sati.