Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Zabrana mobitela u školama

Kako javlja 24 sata, ravnatelj OŠ “Vladimir Nazor” iz Duge Rese zabranio je učenicima da u školu dolaze sa mobitelima. Kao obrazloženje zabrane navodi se to da učenici zbog mobitela više usredotočeni na surfanje, Facebook i snimanje, nego na nastavu.

Ako učeniku oduzme mobitel vrati mu ga tek na kraju godine

Protiv ove odluke odmah su se pobunili neki roditelji, sa klasičnim repertoarom lamentacija i "argumenata", koa npr. "što ako se njihovom djetetu nešto dogodi". No to je zapravo klasičan oblik navođenja "interesa djece" kad god se želi opravdai svoj stav i zaobići racionalna rasprava.

Naime, vjerojatno dotični roditelji koji se bune zaboravljaju da su oni sami išli u školu u vremenima dok nije bilo mobitela, i nitko se zbog toga nije previše uzrujavao, niti je izmišljao možebitne "probleme". Čak da se nešto takvoga i dogodi, djeca su u školi, gdje postoje drugi učenici i osoblje škole koje može nazvati hitnu pomoć ili koga već.

S druge strane, ako se malo prokopa facebookom, YouTube-om i internetom općenito, može se primjetiti koliki je trend upotrebe mobitela od strane učenika za vrijeme nastave i u školama općenito. Tako se npr. pojavom mobitela s kamerama pojavio se i trend u kojem školarci masovno snimaju sebe ili svoje kolege u WC-ima, ili pak snimaju sebe i druge za vrijeme trajanje nastave, i takve slike stavljaju na svoje blogove , ili na Facebook. Popularne su i snimke u kojima neki učenici namjerno ometaju nastavu (čak do do razina fizičkog zlostavljanja učitelja koji se zbog zakona ne smiju niti braniti!!), dok drugi to snimaju i stavljaju na YouTube kako bi se producirali pred vršnjacima...

Nekada su škole bile poznate po disciplini. Danas su poznate po tome da zahvaljujući raznim dušebrižničkim inicijativama učenici imaju sva moguća prava, no nitko ne spominje dužnost istih da paze na nastavi i ne ometaju druge.

Post je objavljen 26.02.2013. u 20:32 sati.