Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

'Ajd' u kolo poskočimo': Folkloraši pokazali slavonske običaje

TRADICIONALNA PRIREDBA U POŽEŠKOJ KOTLINI
Više od 200 folkloraša iz šest kulturno-umjetničkih društava s područja Slavonije nastupilo je na tradicionalnoj smotri folklora „Ajd' u kolo poskočimo“


Više od 200 folkloraša iz šest kulturno-umjetničkih društava s područja Slavonije nastupilo je na tradicionalnoj smotri folklora „Ajd' u kolo poskočimo“ koju su u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti pod pokroviteljstvom općine Velika i Požeško-slavonske županije organiziralo KUD „Šijaci“ iz Biškupaca.
Nakon pozdravnih riječi Alojza Škrabala, predsjednika KUD „Šijaci“ i načelnika veličke općine Vlade Bobana priredbu je pred više stotina posjetitelja otvorio zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha.
Sudionici su u mimohodu prošli kroz Biškupce, a ispred njih je bilo nekoliko zaprega Konjogojstvene udruge „Vallis Aurea“ iz Požege. Na otvorenom prostoru nogometnog igrališta u Biškupcima uz domaćine nastupili su folkloraši iz Cernika, Voćina, Alilovaca, Buka i Velike, a oni su se predstavili izvornim običajima svojih krajeva. Posebno je bio zanimljiv prikaz običaja „Spasovska grana“ s kojim su se predstavili biškupački folkloraši i tamburaši.
Smotri je prethodio koncert poznatog županjskog tamburaškog sastava „Patria“.

autor: Jelenko Topić

Večernji List

Post je objavljen 07.08.2013. u 13:21 sati.