Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Savjeti za početak?

Većina ljudi koji nemaju fotografska znanja, a koji se iz ovog ili onog razloga žele početi ozbiljno baviti fotografijom, najčešće će iskusnijim fotografima postaviti slijedeće pitanje:

"Želim se baviti fotografijom. Koji fotoaparat da kupim?"

Ako je ovo pitanje kojim slučajem postavljeno na nekom internetskom forumu, fotografskom portalu, ili u društvu većeg broja ljudi/fotografa, uglavnom će svatko imati neku svoju preporuku po pitanju toga koji model fotoaparata bi početnik trebao nabaviti, koji objektiv, kakvu dodatnu opremu i tome slično.

No rijetko tko će osobi koja ne zna ništa o fotografiji reći da prije nego što uopće kupi aparat, nabavi - knjigu o fotografiji! I to ne bilo kakvu, već onu koja će (de facto totalnoj neznalici), na najjednostavniji način objasniti osnovne tehničke pojove bitne za fotografiju.

Štoviše, još je bolje onima koji nemaju sklonosti biti samouki i učiti iz knjiga, preporučiti da umjesto nabavke knjiga, upišu neki tečaj fotografije, koje u današnje vrijeme održava svaki malo bolji foto-klub.

Međutim, svejedno, mnogi smatraju da je za bavljenje fotografijom bitno imati što bolji (tj. skuplji) fotoaparat, te da je dovoljno pbez previše razmišljanja pritiskati okidač.

Post je objavljen 17.12.2012. u 00:01 sati.