Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Žene i njihove fotografije

Mnogi fotografi će se složiti sa tvrdnjom da je najrijeđa stvar na svijetu - žena zadovoljna svojim izgledom. Još su rijeđe one koje su zadovoljne time kako izgledaju na fotografijama.

Do ovog zaključka se može doći prvenstveno na temelju toga da gomila osoba ženskog spola, kad god netko u njih uperi fotoaprat reagira na način da se skriva, pokriva lice, ili pak tvrdi kak se "ne vole slikat", kak "nisu fotogenične" i tome slično. Čak ima i onih koje reagiraju izuzetno agresivno te upućuju prijetnje ili čak pribjekgavaju fizičkom nasilju.

No ima li tu licemjerja? Ima itekako...

Mnoge od tih koje se kakti "ne vole slikat" tako reagiraju samo na pojavu tuđeg fotoaparata; svojim fotoaparatom ili mobielom snimaju sebe, od self-shotova, do fotografija na kojima se "preseravaju" do mjere kao da se natječu koja će ispasti gluplje na slici, a koje zatim stavljaju na "fejs(buk)"....

Ima onih koje su iskompleksirane vlastitim izgledom - nikako se ne mogu pomiriti sa time da za njihove tjelesne nedostatke (npr. veličinu njihove sražnjice, broj bora na licu ili nešto treće) nije kriv ni fotoaprat ni fotograf.

Neke su jednostavno bolesni "kontrol-frikovi" pa im pojava fotoaprata služi kao okidač da na nekome treniraju svoju "velevažnost" i "prepotenciju".

No vrlo je malo onih koje bi uperen fotoaparat doživjele kao kompliment - činjenicu da ih netko želi snimiti shvatiti na način da znači da dobro izgledaju te da ih vrijedi ovjekovječit.

Post je objavljen 09.12.2012. u 00:03 sati.