Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sapienti-sat

Marketing

Prakticirati teoriju izbora = biti mentalno zdrav

ANTIDEPRESIV utječe na fiziologiju i zato se osjećam dobro. Mijenja se stanje serotonina u tijelu. No nije nedostatak tableta UZROK pomanjkanju serotonina, nego
-ODABIR PONAŠANJA koja su me udaljila od važnih ljudi
-prakticiranje UBOJITIH navika svaki dan u svim odnosima
-fizička neaktivnost
-pasivno prepuštanje ugodi koju stvaraju tablete
-nisko samopouzdanje zbog LOKUSA KONTROLE pripisanog vanjskom svijetu, a ne sebi
-UNUTARNJI DIJALOG koji je destruktivan - PUN UBOJITIH NAVIKA. Odnos prema sebi treba biti ispunjen skrbnim navikama


Prestati piti antidepresiv sada kad mi je dobro? Može, zašto ne. Neće se ništa strašno dogoditi ako budem prakticirao teoriju izbora, ulagao napor oko važnih odnosa - supruga, djeca, mama, brat, tast, punica, PRIJATELJI? Ako SVAKI DAN budem pazio da ne koristim ubojite navike u odnosima - uključujući odnos prema sebi - nego SKRBNE NAVIKE.

POVIJEST mojih prestanaka pokazuje slijedeće: UGODA koju si mi donijeli lijekovi bila je slatka. Lijekovi su me doveli u normalno stanje. POSLIJE SAM SE SAM OPET DOVEO U DEPRESIJU jer sam ODABRAO DEPRESIRATI. To je izbor ponašanja koji sam smatrao najboljim izborom.
Tada, 2004.
Poslije 2008-nisam se ustrajno trudio približiti važnim ljudima - djeca, žena, mama, brat, tast, punica, PRIJATELJI? Recimo Jura i motor, bijesno vičem na mamu!?
2009 - podiglo me i razvedrilo, ali živim po starom pa ponovno potonem
2012 - ko zdrogiran, ali ne približavam se ženi nego gledam druge
2013 - podiglo me i smirilo, ali ništa ne mijenjam pa se vraćam Npr. ne obazirem se na troškove koje radim štampanjem letaka, na što me žena upozoravala. NISAM ju UVAŽAVAO.




Post je objavljen 06.08.2013. u 12:47 sati.