Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umornooko

Marketing

Gradele ante portas

Kako bi rado bija na plaži u ovo vrime, ali moran činit kuco, likar je izričito naredija da nima na sunce i moran se toga držat neka okolo iskače živa iz termometri od rekordne vrućine, ja ne gren u more pri sedan uri, kad ladovina pokrije Gabine.
Za ne falit, u ova neljudski vruća vrimena mora san nosit duge gaće ... silon prilika.
Časna starina, najstarija u familiji, teta Mile, blago u Gospodinu je sklopila oči u devedesetoj, pokopali smo je u subotu ...

 photo zalazak_zps5f43de48.jpg
... sa ove stare slike iz 2008. godine ostala mi je samo Vinka, partili su pape i teta ...

... pa kako je Zakonita u subotu radila, uputili smo se svi troje danas put Splita. Srića da san povirija na Fejs pri polaska, pa vidija slike koje je meknija PGK (Portal Grada Kaštili, za neupućene) ... sprema se fešta, užežin sutrašnjega praznika, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.
A za uveličat feštu, na portu u Starome bija je vezan jedan od jači brodov naše HRM ...

 photo slike015_zps50bdb089.jpg

... koji ponosno nosi ime Krešimirova grada.

 photo slike008_zpsb3920c10.jpg

Sve do osan uri su bile dozvoljene posjete, i naravno da smo se tamo uputili, ne pruža se svaki dan prilika učinit đir po ratnome brodu ...

 photo slike004_zpsc9ed215c.jpg

Usput smo zamolili jednoga od mornari za grupni portret familije Garbin ...

 photo slike005_zps04194472.jpg

Nije baš bilo vrime za detaljniji obilazak, pa smo samo učinili još par sličica ...

 photo slike011_zps3e472602.jpg

 photo slike001_zps45773452.jpg

 photo slike009_zps32727083.jpg

 photo slike012_zps872b9c0f.jpg¸

I krenili lagano rivon do naše kobile Suzi. Nije mi vrag da mira, pa san i ovo ovjekovječija: plaža u Starome puna ka šipak!

 photo slike016_zps0e56172f.jpg

A kad san seja u auto, bilo mi je jasno i zašto, iako san bija parkiran u debeloj ladovini, skoro me prikinilo kad san upalija motor i vidija kolika je vanjska fibra, u šest uri popodne.

 photo slike017_zps8afdec5e.jpg

Mislija san da je to samo privremeno, ma san kasnije, u Kambelovcu, na putu prema Splitu, na momenat vidija i za uncu veću fibru, ali mi se nije dalo fermavat. Blagoslovljena klima u auti cerek
Ne znan kako bi drugovačije iša do grada i nazad, vjerojatno sa totalno otvorenin ponistran pa bi se od promaje jedno dva dana okrića ka Gracijela. Davno je niko reka da je čovik najgora beštija, ča sve more izdurat. Zovu sad niko zahlađenje za koji dan, ali ko zna oće li se ozvat ... a do osvježenja, redovito pijte dosta tekućine, nemojte se junačit na suncu i ... nemojte ludat!

SRITAN VAN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI!

Zdravi i veseli bili! mah mah mah

Post je objavljen 04.08.2013. u 22:44 sati.