Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

European Go Congress - dan 6. ( Main tournament kolo 5. )

Odigrana je polovina glavnoga turnira koji će polučiti ovogodišnjeg prvaka Europe u gou. Nastupa pauza za vikend u kojem je na programu veliki vikend-turnir. Na njemu će igrati i naša četvorka.
U sklopu glavnoga turnira su ostala još dva kvalifikacijska kola za osmorku, koja će međusobno, zadnja tri kola, razigravati za prvaka Europe u gou.
U ovom kolu je najvažniji susret bio između dvojice vodećih Fen Huia iz Francuske i Tormanen Anttia iz Finske. Hui se, pobjedom u toj partiji, sam bodovno izdvojio na vrhu turnirske tablice.
Od važnijih partija ovoga kola bi izdvojio pobjeddu Lisy Pavola iz Slovačke nad Spiegel Lotharom iz Austrije, Surma Mateusza iz Poljske nad Kuronen Juriem iz Finske, te Debare Thomasa iz Francuske nad Kravets Andriiem iz Ukrajine. Ovoj trojici navedenih pobjednika su se bodovno pridružili, nakon poraza ili manjih bodova na startu radi zakašnjele prijave poput Silta, trojka godinama vrhunskih europskih igrača. To su: Shikshin Ilja iz Rusije pobjedom protiv Kachanowskyi Artema iz Ukrajine, Dinerstein Aleksandr pobjedom protiv Campagnie Remia iz Francuske, te Silt Ondrej iz Češke pobjedom nad Karadaban Denisom iz Francuske. Navedenih osam pobjednika trenutno zauzimaju prvih osam mjesta. Fan vodi sa 39 mcmahon-boda, a ostalih sedam imaju 38. Deveti na tablici ima već bod maje tj. 37.
Od igrača iz bivše Juge su zanimljivi po zapaženim rezultatima braća Mitić iz Niša. U ovom kolu je Dušan pobjedio Teuber Benjamina iz Njemačke i sada zauzima dobro 15. mjesto. Nikola je izgubio od Jabarin Alia iz Izraela i sada zauzima 28. mjesto.
Slijedi vikend-pauza na glavnom turniru, a u ponedjeljak se igra 6. kolo.

bl. Muradenu

Post je objavljen 03.08.2013. u 00:14 sati.